Obrázek článku

Petr Hronek: Udělalo to na mě v Teplicích velký dojem

Nejnovější posilou Teplic je Petr Hronek, který naposledy působil v pražské Slavii. Třicetiletý ofenzivní fotbalista už hrál v žlutomodrém proti Spartě.

V teplickém dresu jste naskočil proti Spartě. Lepší premiéru jste si asi přát nemohl, co?
Bylo to nádherné, atmosféra byla skvělá. Na druhou stranu to bylo ale hodně těžké, protože jsem dlouho nehrál, byl jsem i nějakou dobu zraněný. Jsem rád, že jsem to zvládnul. Když člověk z toho vypadne, tak je těžké se do toho zase dostávat, navíc hrát proti Spartě je těžké.

Jak se váš přesun do Teplic seběhl?
Seběhlo se to ze dne na den. Jen co jsem o tom věděl, se věci začaly řešit. Mluvil jsem s trenérem Frťalou a sportovním ředitelem Vachouškem. Jsem rád, že to dopadlo.

Čím vás přesvědčili?
Asi přístupem a i tím kádrem, co tu je a vším okolo. Udělalo to na mě velký dojem. Líbí se mi například nastavení trenéra Frťaly.

Co po vás bude chtít? A na jakém postu budete hrát?
Chce to, co mě vždy v lize zdobilo, tedy bojovnost a navrch nějaký gól. Hlavně ale to, abych pomohl týmu. Co se postu týče, tak se ještě budeme bavit. Nejvíc mi vyhovuje podhrot, prostě být hrát v ofenzivní fázi.

Těšíte se, že si hodně zahrajete?
To bude záležet jen na mě, na mojí formě.

Trenér Frťala hodně sází na týmovost. Cítíte to tak?
Určitě. Tým je složený tak, že v něm nejsou velké individuality, ale každý hráč tvoří tým, tak je to tu nastavené. Všichni to mají v hlavách, proto to šlape. Snad to vydrží co nejdéle.

Co pro vás osobně angažmá v Teplicích znamená? Je cílem vrátit se do fazony, jakou jste měl v Bohemce před přesunem do Edenu?
Teď je mé přání hlavně hrát, aby se mi dařilo a měl zase radost z fotbalu. To ostatní pak může přijít.

Jak bylo těžké kousat, že jste se ve Slavii neprosadil?
Těžké to bylo, ale to je fotbal. Ve Slavii je velká konkurence, není lehké se prosadit. Ale je to tam super, nemůžu říct nic špatného.

Stínadla TV