Obrázek článku

Teplické ženy vítají nové posily

Zimní přestupové období bylo využito opravdu naplno, alespoň pro kategorii žen, která podepsala hned tři nové hráčky. První z nich je dravá a dynamická útočnice Lucie Vaníčková, která přichází z nedaleké DFA Roudnice n.L. – Hrobce. Druhou posilou je důrazně a nekompromisně hrající Nikola Krebsová, která v Teplicích může zúročit zkušenosti z pražského béčka Sparty odkud se na sever Čech stěhuje. Zatím poslední novou tváří je Adéla Hrdličková, která si hodlá přenést svůj gólový instinkt z blízkého Baníku Most – Souš, kde ještě na podzim působila.

Jak tě přijal nový tým, cítíš se dobře?
Nikola: V Teplicích se cítím super, je tu skvělá parta a celkově taková větší rodina. Známe se s holkami už delší dobu, hrála jsem proti nim v klubu, který se v kabině nemůže tak úplně vyslovovat (smích). Trenéři tu jsou také fajn. Jsem ráda, že mě podpořili v mých začátcích a věřím, že už to bude jen lepší.
Adéla: Holky jsou super, mají skvělou partu. Měla jsem ze začátku menší obavy z toho, jak mě přijmou mezi sebe, ale s půlkou holek jsem dříve hrála v dorostenecké kategorii, takže ten příchod pro mě byl jednodušší a myslím si, že mě mezi sebe přijaly skvěle.
Lucie: Tým mě přijal s otevřenou náručí a já se cítím mezi holkami opravdu dobře. Je s nimi zábava a jak na hřišti, tak v kabině není nikdy nuda.

Už máš pár tréninků za sebou, sedí ti herní styl a celkově projev, který Teplice mají?
Nikola: Na herní styl v Teplicích si ještě stále zvykám. V každém týmu je to trochu jiné. Chtěli bychom převést věci z tréninků do zápasů. Teplice se delší dobu prezentují důrazným a bojovným výkonem. Na tréninky se vždy těším, díky skvělé partě si je umíme zpříjemnit.
Adéla: Holky mají jiný herní styl, než na který jsem zvyklá. Rozestavení 4-3-3 pro mě sice není úplně novinkou, dříve jsem takto hrála, ale jsem zvyklá spíše na 4-4-2. Nicméně mě baví ta kreativita holek na hřišti a herně mi to dost sedne. Takže už se jen těším na zápasy, kdy to bude na ostro.
Lucie: Pár zápasů a tréninků už mám za sebou a hraje se mi velmi dobře. Sedí mi styl hry, kterým se Teplice prezentují a zatím mi to vyhovuje.

Co tě jako fotbalistku zdobí, čím budeš pro tým přínosem?
Nikola: Myslím si, že mou předností je důraz v soubojích a přehled na hřišti. Přes zimu jsem se snažila zapracovat na rychlosti a kondici. Doufám, že Teplicím pomůžu a udělám maximum pro to, abychom se zachránili.
Adéla: Mám za sebou půlku sezony, kdy se mi střelecky dařilo, takže doufám, že tím budu pro holky přínosem a budu v tom pokračovat. Mám klidnou hlavu a přehled kolem sebe, dokážu podržet balon a věřím, že ty góly budu holkám i připravovat, a ne pouze dávat.
Lucie: Myslím si, že jsem docela rychlík, takže jsem samozřejmě na křídle, a to mi sedí asi nejvíce. Dokážu zabojovat a jen tak se nedám.

Jak se těšíš na jarní část, a naopak máš nějaké obavy?
Nikola: Na jarní část se těším, bude to pro nás ale hodně těžké. Do každého zápasu musíme dát vše, abychom získaly co nejvíce bodů. Mrzí mě, že nemůžu pomoct kvůli práci v každém zápase.
Adéla: Určitě těším. Je to pro mě výzva, protože vím že skočit z nejnižší soutěže do 2. ligy nebude nic jednoduchého, ale věřím že to zvládneme. Chci holkám maximálně pomoct v zápasech bodovat. Věřím, že jsme všechny nastavené na to začít vyhrávat.
Lucie: Na jarní část se opravdu těším a žádné obavy nemám. S holkami zabojujeme a zvládneme se udržet v druhé liz

Fotogalerie

Stínadla TV