Obrázek článku

V sobotu se teplický tým vypraví do Mladé Boleslavi

Tři kola před koncem základní části FORTUNA:LIGY drží Teplice desátou příčku, která jim zaručuje odehrát nadstavbu ve střední skupině. Severočeši ale čtyři kola v řadě nevyhráli, o přetrhnutí šňůry a uhájení dobré výchozí pozice se budou snažit v sobotu (15) v Mladé Boleslavi, která naopak bojuje o pozici mezi šesti nejlepšími.

V minulém kole „skláři" doma padli s Hradcem Králové 0:1, jedinou branku jim dal Vašulín. Trenér Zdenko Frťala strávil kvůli disciplinárnímu trestu utkání na novinářské lávce. „Byly to nervy. Cítil jsem bezmoc, neměl jsem možnost ovlivnit věci, které z pocite kouče ovlivnit jdou," vrací se lodivod „žlutomodrých" k nešťastné porážce.

Co mu duel s Hradcem ukázal směrem k nedělnímu souboji v Mladé Boleslavi? „Dostali jsme se do výsledkové a částečně i do herní krize. Teď se ukáže, jak na tom jsme mentálně. Nebudeme fňukat, stěžovat si, měli bychom se vzchopit a být pro soupeře znovu nebezpeční. Sice jsme proti Hradci měli 15 střel, ale šancí, ze kterých padají góly, tolik nebylo."
Podle Frťaly není v lize ani jeden tým, který by celou soutěží prošel bez menší krize. „Nesmíme podlehnout tomu, že na nás padá deka. Je to hlavně záležitost psychicky a morálky. Musíme se zároveň vyvarovat chyb."
Mladá Boleslav je na pátém místě. O víkendu překvapila celý fotbalový národ remízou 1:1 na Spartě. „Emotivní utkání, červená karta, spousta zajímavých situací. My jsme sehráli velmi slušně první půli. Po přestávce Sparta přidala na intenzitě, my jsme šli dolů. Domácí šli za vítězstvím a já jsme hrdý na kluky, jak to zvládli a že získali bod,“ okomentoval náročné střetnutí trenér „Bolky" David Holoubek.
Mladoboleslavští už šest zápasů v řadě nepoznali pachuť porážky. Nejlepšími střelci Středočechů jsou Abdalláh Hilál Júsuf, Lamin Jawo a Vasil Kušej. Ten ale kvůli karetnímu trestu bude Holoubkovi chybět. Nejlepším střelcem Teplic je sedmigólový Daniel Fila.

Stínadla TV