Obrázek článku

Základní část zakončíme v neděli v Plzni

V neděli zakončí FK Teplice základní část nejvyšší fotbalové soutěže v Plzni, která je aktuálně třetí a navíc má v kapse postup do domácího pohárového finále. Na hřišti mužstva, které se v této sezoně skvěle prezentovalo i v Konferenční lize, se skláři představí od 15 hodin.

Tým trenéra Zdenka Frťaly už ví, že si v nadstavbě zahraje po pěti letech střední skupinu o Evropu, záchranářské starosti se ho tedy konečně nebudou týkat. „Myslím si, že jsme tady z toho všichni úplně nadšený, protože je to už hodně let, co se tady hrála naposledy ta prostřední skupina. Zasloužili jsme si to těmi výkony během celé sezony. Ten tým se tady poskládal fantasticky, ať už herně nebo partou v kabině. Všechny nás to těší, je to úspěch," říká stoper Štěpán Chaloupek.

Frťalův asistent Ondřej Prášil je stejného názoru. „Vládne tu obrovská spokojenost. Jeden z našich interních cílů byl dohrát sezonu v klidu a bez starostí o záchranu. Pro všechny je proto výborná zpráva, že se nám to povedlo, navíc už kolo před koncem základní části."

„Teď budeme chtít v play off dojít co nejdále. Já tu zažil poslední roky jen boj o záchranu, ten tlak, aby se nespadlo, je obrovský. Ale ani teď nechceme být v klidu. Chceme odehrát co nejvíc zápasů," hlásí záložník žlutomodrých Daniel Trubač.

Ještě než vypuknou boje v play off, čeká na Severočechy Plzeň ve svém domácím prostředí. „V této sezoně je vynikající, v Konferenční lize byla také skvělá. Pro nás je zápas s ní třešničkou na dortu. Můžeme si ji užít před plným stadionem. Rádi bychom byli úspěšní, třeba jako minulý rok, kdy jsme v Plzni remizovali 1:1," chce Prášil i v posledním kole bodovat.

Viktorka ve středu porazila doma 3:0 Zlín a dostala se tak do finále domácího poháru. Na utkání do Plzně vypravuje na podporu žlutomodrých autobus kotel Tepličáci.

Stínadla TV