Obrázek článku

Teplice porazily Horn

Ve druhém utkání turnaje Arena Cup 2016 nastoupili tepličtí hráči proti rakouskému Hornu a po brankách Matuly a Lüftnera z druhého poločasu si dokráčeli pro výhru 2:0. Premiéru v A mužstvu si připsal sedmnáctiletý brankář Jan Plachý.

Tepličtí mohli jít do vedení na začátku zápasu, nejprve se dožadovali penalty po faulu na Jana Kroba a hned vzápětí trefil po rohu rozehraném na krátko tyč hlavou Štěpán Vachoušek. Ve 33. minutě byl u další nebezpečné situace opět Štěpán Vachoušek, který hledal na malém vápně spoluhráče, ale přihrávku zblokovala obrana. Na druhé straně musel vytáhnout parádní zákrok Jan Plachý při první příležitosti Hornu. Do poločasu ovšem měli další příležitosti žlutomodří, nejprve Fillo hledal Táborského, jehož střelu obrana zblokovala, poté Táborský hlavičkoval mimo, stejně jako o dvě minuty později Hora.

Do druhé půle poslal trenér Vavruška opět téměř kompletně jinou jedenáctku, na hřišti zůstali jen Hora, Gregáň a brankář Plachý. Netradičně na hrot útoku vedle Ulricha Kapolonga se postavil Jan Hošek. A byl to právě on, kdo mohl otevřít skóre, když se k němu vykutálel míč z Kapolongova souboje, jenže brankář míč vyrazil na roh. Po něm už se ale tepličtí opravdu mohli radovat, Matula s Lüftnerem dotlačili míč do sítě. Následně měl další šanci hlavou Hošek, ale tentokrát mířil mimo. Vedení pojistili Michael Lüftner jednáct minut před koncem, když zužitkoval přímý kop a hlavou ho poslal do branky. V závěru ještě vytáhl dva velmi dobré zákroky brankář Plachý a tepličtí si tak přispali tři body do tabulky své skupiny.

Teplice - Horn 2:0 (0:0)
Branky:
58. Matula, 79. Lüftner.
Sestava Teplic:
1. poločas:
Plachý - Hora, Jeřábek, Dimitrovski, Krob - Kodeš - Gregáň, Kukec, Vachoušek, Fillo - Táborský.
2. poločas: Plachý - Hora, Lüftner, Matula, Novotný - Gregáň, Ljevaković, Breite, Dressler - Hošek, Kapolongo.

Stínadla TV