Obrázek článku

Michal Jeřábek: Musíme se zachránit co nejdříve

Už tři zápasy v řadě hraje na pozici stopera v sestavě žlutomodrých Michal Jeřábek, který na Stínadla přišel v zimě z Dukly Praha. Po boku Michaela Lüftnera se mu daří, skláři zmiňovaná utkání ani jednou neprohráli.

Teplice v sestavě s tebou neprohrávají!
"Já jsem rád, že jsem se po zranění vrátil do sestavy. Kromě zápasu se Zlínem, kde jsme ztratili, jsou to určitě plusové body. Doufám, že nám v konečné tabulce pomůžou. Jsou ale před námi ještě tři kola. Musíme to zvládnout! Hra nebyla špatná, musíme v tom pokračovat."

Máte po těch dvou remízách s pražskými „S“ vyšší sebevědomí?
"To určitě ano. Už na Slavii jsme si ten bod zasloužili. Se Spartou jsme na to navázali. Teď to musíme v Jablonci potvrdit, ale bude to těžké utkání. Jablonec měl před sezonou daleko větší ambice, sezona pro něj není úplně vydařená. Mají ale velice široký a kvalitní kádr. Musíme to zvládnout, protože záchrana ještě není jistá. Musíme se zachránit co nejdřív, ať to nehoníme v posledním kole. "

Hraješ vedle Lüftnera, znáte se?
"Hráli jsme spolu za jednadvacítku. Myslím, že žádný problém není. Je pravda, že ještě na sebe nejsme tolik navyklí, tolik jsme toho spolu zatím neodehráli. Myslím, že to ještě půjde nahoru!"

Ve stoperské dvojici by měl být vždy někdo ten vůdce. Kdo to je u vás?
"Snažíme se oba mluvit. Víc toho namluvím na hřišti já. Trenér mě nabádá, abych mluvil ještě víc. Roli si rozdělujeme."

Přišel jsi z Dukly, jaké bude tvoje porovnání Stínadel a Julisky?
"Kvalita zázemí je tady na vyšší úrovni. U stadionu jsou tréninková hřiště, to jsme v Praze neměli, museli jsme cestovat. A co se týče kvality mužstva, tak je to na podobné bázi. V obou mužstvech jsou velmi kvalitní hráči, kteří prošli velkými mančafty."

A co herní styl?
"To je asi největší změna. Na Dukle jsem byl od 12 let, ten styl byl ve všech kategoriích stejný, od všech hráčů se chtělo to samé. Zvyknout si na nový styl byl pro mě největší úkol."

Stínadla TV