Obrázek článku

Jan Krob: Chceme i na Slavii hrát dopředu

Jan Krob, nejlepší nahrávač minulé sezóny, pojede v sobotu do Edenu pro body! Se svými spoluhráči se pokusí mistrovskou Slavii překvapit. Dobře ale ví, že žlutomodré čeká těžká šichta. „Může to skončit všelijak. Můžeme vyhrát, ale i prohrát. Rozhodně ale nechceme zalézt!“ slibuje.

Jaká máš očekávání před novou sezónou?
Chceme navázat na tu minulou, která pro nás byla z mého pohledu povedená. Budeme se snažit hrát více do ofenzivy.

Budou cílem klubu evropské poháry?
Tady se o tom nikdy nějak nebaví. Když se dostaneme na to místo, na kterém jsme byli na jaře, tak by tentokrát už evropské poháry zaručovalo. Uvidíme, jak sezónu rozehrajeme. Když dobře začneme, tak se bude dobře dýchat. Naopak když se začátek nechytne, tak se to blbě nahání.

Ten začátek absolvujete v Praze na Slavii. Jaký to může být zápas?
Myslím, že může být všelijaký; můžeme překvapit, můžeme prohrát. V prvních kolech ale nikdo není favorit. My každopádně do Edenu pojedeme s tím, že nějaký ten bod chceme urvat!

Hodně fanoušků se ptá, jestli se budete v sobotu prezentovat v Edenu stejně atraktivní hrou, kterou jste se prezentovali proti sešívaným na jaře.
Každý zápas je jiný. Minule jsme tam měli dobrý nástup, hned přišla šance, to nás nakoplo. Určitě ale nechceme zalézt, chceme hrát dopředu. Uvidíme, na co to bude stačit.

Už jsi naznačil, že v prvních kolech to bývá ošidné, navíc nepadá hodně branek. Slavia se může ještě sehrávat, má téměř z poloviny jiný kádr. Vy naopak máte v základní sestavě jedno dvě nová jména. Bude to výhoda?
Slavia to zase nějak nepřeháněla s tím nakupováním jako Sparta. Ti kluci tak nějak zapadli, ale nikdo neví, jestli budou hrát všichni. U nás je ten kádr opravdu stejný, jak správně říkáš, do sestavy se dostane jeden dva. Se sehraností bychom neměli mít problém.

Pojďme do Edenu pozvat fanoušky.

Nevím, na jaký stadion by chtěli vyrazit, než právě do Edenu na Slavii. Není to daleko, čeká je tam super atmosféra, vyprodaný dům. Myslím si, že to vždy je pro fanoušky taková odměna. My budeme rádi, když jich přijede co nejvíc a když nás budou povzbuzovat.

Stínadla TV