Obrázek článku

Jan Krob: Chceme ve Zlíně vyhrát

Jan Krob odehrál na jaře ve Zlíně povedený zápas. Spoluhráčům připravil dvě příležitosti ke skórování, Tepličtí poté vezli z Moravy tři body za výhru 2:0. I tentokrát bude chtít Krob se svými kumpány ve městě obuvi uspět, o čemž svědčí následující rozhovor.

Reprezentační přestávka je u konce. Jak jste ji trávili?
Nejvíc času jsme strávili s kondičním trenérem Tondou Čepkem, nabírali jsme totiž nějakou kondici, byli jsme často v posilovně. Už se těšíme, až budeme hrát mistráky, abychom od něj měli trošku klid.

Jaký to ve Zlíně bude zápas?
Bereme ho jako každý jiný. Jdeme do něj s tím, že ho chceme zvládnout. Už se na něj moc těšíme, ty pauzy nejsou ideální.

Přestávku jste nevyplnili žádným přípravným utkáním. Je to problém, nebo naopak přínos?
Problém to není vůbec žádný. Myslím, že se dobře potrénovalo, tréninky vynahradily zápas. Nebylo nutné, abychom někam na přátelák jezdili.

Trenér Šmejkal sliboval, že budete pilovat defenzivu, která vinou individuálních chyb nefunguje jako na začátku minulé sezóny. Stalo se tak?
Byly tam nějaká nácviky. Nemyslím si, že úplně nefunguje, ale byla tam nějaká okénka. Chceme to zlepšit, vždyť v každém zápase jsme zatím inkasovali, to pro nás není dobrá vizitka.

Nespokojený musí být i brankář Grigar, který byl v minulé sezóně zvyklý na častá čistá konta. Nezlobí se na vás za tu defenzivu?
Je pravda, že loni na začátku měl spoustu čistých kont. Teď, i když vedeme, tak dostaneme zbytečný gól. Určitě ho to mrzí, ale že by na nás v kabině řval a vyčítal nám to, to ne. Když se získávají body, tak je to dobré.

Na jaře jste ve Zlíně vyhráli 2:0. Zavzpomínejte na ten zápas.
Ve Zlíně je fotbalové prostředí. My tam jeli s tím, že když zápas zvládneme, tak budeme blíž k pohárům. Zvládli jsme ho, ale poháry nám nevyšly. Uhráli jsme páté místo, což jsme měli v hlavě. Teď jdeme do zápasu zase s tím, že ho chceme vyhrát.

Jak se Zlín oproti jaru změnil?
Nesledoval jsem ho nějak extra. Sledujeme sestavy, pár hráčů se tam obměnilo, ale nakolik je to ovlivnilo a jestli jim to prospěje, se teprve ukáže.

Zlínu se v lize zatím nedaří. Bude zápas o to těžší, že bude chtít za každou cenu doma vyhrát?
Jsou domácí, budou chtít vyhrát, ale my také. Je to začátek sezóny, nikdo nekouká, jestli má soupeř o dva body méně, nebo více.

U vás v reprezentační pauze proběhla gólmanská rošáda, přišel Jakub Diviš z Mladé Boleslavi. Vy se znáte z Prešova, že?
Byli jsme tam rok a půl spolu. „Díva“ je kvalitní gólman. Myslím, že ta výměna trošku zvýší brankářům konkurenci. Klub uvolnil Martina Chudého, by měl větší zápasové vytížení.

Jaký je Diviš kluk?
Myslím, že to je typický gólman. (smích)

Stínadla TV