Obrázek článku

Teplice posiluje bývalý reprezentant Martin Fillo

Velkou posilu, která prošla i národním týmem, hlásí FK Teplice. Na Stínadlech podepsal smlouvu ofenzivní záložník ze zkušenostmi z Norska či Anglie Martin Fillo. Ten přichází na přestup z FC Viktoria Plzeň a s klubem uzavřel smlouvu do léta 2018.

Většinu své kariéry strávil devětadvacetiletý Martin Fillo ve Viktorii Plzeň, za kterou nastoupil k více jak stovce ligových zápasů. V létě 2008 odešel do Vikingu Stavanger za 1,5M EUR jako nejdražší přestup historie norského klubu. Během tří let v Norsku odehrál 65 zápasů, po návratu do Plzně si připsal starty v kvalifikaci UEFA Ligy Mistrů a Evropské ligy. Za českou reprezentaci nastoupil celkem ke 40 mezistátním zápasům, z toho 3x za seniorský tým. Poslední sezónu hostoval v Příbrami, se kterou překvapivě bojoval o postup do evropských pohárů. "Martin měl po skončení smlouvy v Plzni nabídky i ze zahraničních klubů, o to víc jsme rádi, že si vybral právě FK Teplice pro pokračování své kariéry," říká k přestupu sportovní ředitel FK Teplice Jan Skýpala. 


Martin Fillo si příchod na Stínadla pochvaluje a těší se na první okamžiky v novém dresu: "Teplice jsou velký klub s bohatou historií, proto je to velká výzva a to já mám rád. Trenér zde chce vybudovat tým a já jsem rád, že můžu být u začátku tohoto budování. Má velké ambice a to se mi líbí," řekla nová posila žlutomodrých. Trenér David Vavruška je s posilou do záložní řady spokojen: "Martin Fillo přichází se zkušenostmi ze zahraničí i z národního mužstva. Sledoval jsem ho jeho poslední rok, ve kterém se mi moc líbil, protože byl aktivní a přínosný pro mužstvo. Svou kvalitou rozšíří konkurenci v našem mužstvu a rozhodně nám během sezóny pomůže," sdělil teplický lodivod, který už novou posilu vedl od 10:00 na prvním tréninku.

Stínadla TV