Obrázek článku

​David Ledecký: Gól jsem věnoval dědovi

Svůj první gól za Teplice dal v nedělním duelu proti Hradci Králové útočník domácích David Ledecký. Na Stínadlech ale „žlutomodří" prohráli 1:2, i když měli duel slušně rozehraný.

Co říkáte na ten obrat ve skóre? Měli jste zápas výborně rozehraný.
My chtěli na Hradec vlétnout. Dali jsme gól po standardce, ale po faulu, který nemusel být, jsme dostali gól z penalty. Před tím tam byla sporná situace, viděl jsem ruku Leibla. Pak nevím, co se stalo, že jsme nehráli, co jsme chtěli.

Velkým problémem pro vás bylo dostat balón do hry, vytvořit si šanci.
Je to už snad třetí čtvrtý zápas. Málo šancí, málo centrů. Musíme hrát víc jednoduše. Hrajeme bez střely na bránu, to nejde.

Jak se na tom podepsal terén?
O něm bych se nebavil. Víme všichni, že není ideální, že to skáče. Ale na to se nechceme vymlouvat. Měli jsem zápas dobře rozehraný, chtěli jsme ho vyhrát. Hradci jsme dali tři body na podnose. To je pro něj dárek. Když vedeme, tak se tohle nemůže stát.

Chyběl vám pak Fortelný, který odstoupil pro zranění?
Těžko říct. Nebylo to o fotbalu, spíš o soubojích. V tom jsme propadli. Nepodrželi jsme balon, neměli jsme ani odražené balony. Prohráli jsme zaslouženě.

Start do jara jste měli skvělý, ale teď jste si to zavařili.
Jediné pozitivum je, že týmy kolem nás nevyhrávají. Jdeme pořád za záchranou. Každý musí začít sám u sebe.

Kde to nejvíc skřípe?
Těžko říct. Ty předchozí zápasy byly takové, že jsme v nich neměli šanci. Chtěli jsme na Hradec vletět i ve druhé půli, zlepšit to, dávat balony do vápna. Ale nedělo se to. Je to málo.

Jaké je pro útočníky hrát, když nedostávají balon?
My musíme také pomáhat tím, že míč vybojujeme. Snažíme se, je to málo i od nás. To Hradec hrál víc jednoduše, každý balon šel nahoru. V jednoduchosti je někdy krása.

Vám se podařilo dát gól po dlouhé době, za Teplice to byl vlastně váš první gól.
Věnoval jsem ho dědovi, který mi před týdnem bohužel odešel. Dostal jsem šanci od začátku, chtěl jsem ji splatit. Povedlo se to, ale můj gól nemá žádnou váhu.

Stínadla TV