Obrázek článku

Admir Ljevaković: Chtěl jsem klukům pomoct

​Byl to hodně překvapivý comeback, avšak logický. Trenér Jiří Jarošík totiž neměl potíže jen se stopery, ale i v záloze. Povolal proto Admira Ljevakovičce, který se tak po necelém půlroce vrátil z B mužstva do ligového zápasu.

Od kdy jsi věděl, že zasáhneš do utkání?
V pátek proběhly nějaké informace, že budu. Nebylo to na tuty, šlo o to, jestli se uzdraví někteří hráči. V pátek jsem ještě normálně trénoval s béčkem, v sobotu už s áčkem. Tak jsem do toho šel, ale věřím, že už naposledy. Teď už se kluci uzdraví, vrátí po kartách.

Bylo to pro tebe překvapení?
Určitě. Říkal jsem, že když jsem to ukončil, tak se nebudu vracet. Ale nejsem ten typ, který říká ne. Proto jsem chtěl klukům pomoct. I když se to výsledkově nepovedlo, tak věřím, že jsem něco přinesl do kabiny. Snad si kluci něco z toho vzali a Pardubice porazí.

Jak jsi na tom byl s fyzičkou?
Snažím se v béčku taky hecnout a běhat s mladými. Jsou ale momenty, kdy se mi nechce, tak tolik neběžím, jsem přeci jen asistent. Dnes jsem se hecnul maximálně, dal jsem do toho vše, celé tělo. Výsledek pro nás ale bohužel nehraje.

A jak jsi to zvládal?
Byly momenty, kdy jsem byl zafuněnej. Ve druhé půli už to ne mě lezlo, navíc mě tahalo v lýtku, tak jsem šel radši ven.

Kromě startu jsi přidal i další žlutou.
To k tomu patří, je to kontaktní sport. Byl to asi čtvrtý zákrok, sudí už musel vyndat žlutou. Je to můj způsob hry, to k tomu patří.

Nakonec jste měli i šance na vyrovnání... Místo toho jste ale z brejku inkasovali počtvrté...
My jsme v takové situaci, že takové věci nezvládáme, Sparta nás potrestala. Věřím, že se co nejdřív dostaneme do pohody, to je to nejdůležitější.

Co říct na debuty mladíků Bulmagy a Chaloupka?
Jsem rád, že takoví kluci dostávají šanci. Jejich výkony byly dobrý!

Stínadla TV