Obrázek článku

MOL Cup: Teplice - Brno 2:3 (1:1) po prodloužení

Teplický trenér Jiří Jarošík v pohárovém osmifinále vsadil na osvědčenou sestavu, do základní jedenáctky vyslal pouze Marečka místo Kučery a Muchu místo Grigara, jinak ponechal složení týmu ze sobotního utkání s Libercem. Poprvé do nominace se pro tento zápas dostal také ukrajinský stoper juniorky Yehor Tsykalo.

Diváci na Stínadlech ještě ani nestačili dosednout a domácí tým už prohrával, po nedorozumnění v obraně se dostal balón až k Jakubu Přichystalovi, který měl již jednoduchou úlohu. Na vyrovnání se však nečekalo dlouho, odražený míč po rohovém kopu se dostal k Matěji Hybšovi a ten nekompromisně srovnal. Další branku měla opět na kopačkách Zbrojovka, ale tenrokrát teč Alliho skončila na brankové konstrukci. Stejně si vedl také krátce před poločasem Gning, jenž pelášil sám na brankáře.

Po změně stran se rychle vrhli domácí do útoku, nejprve měl velkou šanci Gning, po které byl nakonec rohový kop. Vzápětí měl na kopačce vedení Urbanec, jenže tentokrát skvěle zakročil Berkovec. Do vedení tak poslal žlutomodré až deset minut před koncem Alois Hyčka, kterého poslal do sólo úniku Trubač a rychlonohý křídelník dokázal poslat míč po zemi podél Berkovce do branky. Hned vzápětí navíc dostal za podražení unikajícího Gninga Endl červenou kartu. Jenže v nastaveném čase chtěl odkopnout míč z domácího vápna Kučera, trefil přitom hostujícího hráče a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Řezníček a muselo rozhodnout prodloužení.

Možnost rozhodnout dostal ve 101. minutě Gning, který opět běžel tváří v tvář brankáři, ovšem dnes jakoby mu nebyl gól souzený. Naštěsti se nevedlo ani na druhé straně Řezníčkovi, který špatně trefenou střelou jen těsně překopl branku. To po změně stran si hned minut po změně stran vedl lépe Řezníček, který si naběhl na centr Alliho a poslal hosty do vedení. Možnost srovnat měl střídající Vachoušek, jenže nezamířil přesně. Neujala se ani tečovaná střela Kodada ze 116. minuty, utkání tak skončilo postupem Brna po prodloužení.

4. kolo MOL Cupu:
Teplice - Brno 2:3 (1:1) po prodloužení
Branky:
10. Hybš, 80. Hyčka - 1. Přichystal, 90. a 106. Řezníček (1. z pen).
ŽK: 13. Hyčka, 43. Mareček, 120. Tsykalo - 90. Šural, 120. Berkovec.
ČK: 84. Endl.
Rozhodčí: Křepský - Nádvorník, Antoníček (Rouček).
Diváci: 1389.
Sestavy:
Teplice:
Mucha - Vondrášek (106. Tsykalo), Knapík, Hybš - Hyčka, Jukl, Mareček (73. Kučera), Urbanec (106. Kodad) - Trubač (90. Čičovský) - Gning, Žák (84. Vachoušek).
Brno: Berkovec – Falta (58. Řezníček), Šural, Endl, Matejov (38. Štěrba – Texl (103. Blecha), Souček (83. Hladík) – Alli, Pachlopník, Přichystal (83. Ragožan) – Ševčík.

Stínadla TV