Obrázek článku

Přípravné utkání: Teplice - Varnsdorf 2:3 (1:1)

Teplický tým se ve druhem utkání letní přípravy utkal v Modré u Děčína s Varnsdorfem. Kaňkou na utkání bylo zranění Filipa Žáka, který v 18. minutě neubrzdil svůj pohyb ve snaze dostihnout míč a narazil do zábradlí. S rozseklou hlavou tak musel zamířit do nemocnice.

Hned v úvodu utkání otevřel skóre hlavou Elmaghrabi, který si naběhl na rohový kop a důraznou hlavičkou rozvlnil síť. Hned vzápětí měli tepličtí hráči další šanci, ale tentokrát se neprosadili. Už po vystřídání útočníků měl na hlavě další velkou příležitost Kučera, který však trefil jen prosto brankáře. Vzápětí měl několik nadějných příležitostí Varnsdorf, ale vyloženou gólovku měl v 39. minutě Čerepkai, kterého vybídl ke skórování Urbanec, jenž testovaný slovenský útočník trefil jen prostor, ve kterém se nalézal brankář. Těsně před koncem poločasu odpískal sudí Baum penaltu za údajnou ruku Trubače. Pokus Djordiće Grigar vychytal, rozhodčí však nechal penaltu opakovat za předčasné vběhnutí do vápna a napodruhé už se Djordić prosadil.

Po změně stran se na teplické straně proměnila téměř celá jedenáctka, vrátit vedení Teplicím mohl po rohovém kopu Dramé, který byl jen kousek od skórování. Jenže na druhé straně se téměř okamžitě dvakrát prosadil Varnsdorf, nejprve se trefil Samko a po třech minutách také Schön. Snížit se podařilo testovanému Adigovi, když zužitkoval nabídku od Matyáše Vachouška a poslal míč přímo k tyči. Vyrovnat mohl Jakub Emmer, který se uvolnil na hranici vápna a jen těsně minul. Hned vzápětí měl obrovskou příležitost Matyáš Vachoušek. Ten mohl tváří v tvář brankáři srovnat, jenže brankář míč vytečoval na roh. Zápas tak skončil prohrou 2:3.

Přípravné utkání:
Teplice - Varnsdorf 2:3 (1:1)
Branka Teplic:
4. Elmaghrabi, 78. Adigo.
Sestava Teplic:
1. poločas:
Grigar - Hora, Kučera, Chaloupek - Křišťan - Urbanec, Trubač, Čičovský, Elmaghrabi - Čerepkai, Žák (20. Adigo).
2. poločas: Němeček - Švanda, Dramé, Knapík - Jukl - Procházka, Žitný, Bulmaga, Emmer - Vachoušek, Adigo.

FK Teplice · Hodnocení utkání s Varnsdorfem (29.6.2022)

Stínadla TV