Obrázek článku

V neděli do Teplic přijede Slovácko

​Na podzim bylo Slovácko černým koněm FORTUNA:LIGY, na jaře zatím klopýtá. Přesto v neděli přijede na Stínadla nesmírně silný soupeř, v tabulce mu patří pátá příčka. „Skláři” zatím v novém roce nepohráli, úspěšní chtějí být i tentokrát. Duel začíná v 15 hodin, fanoušci se na něj můžou vypravit bez jakéhokoliv omezení.

V minulém kole skončila vítězná jarní série „žlutomodrých”. V Olomouci remizovali 0:0, po třech kolech tak brali pouze bod. Byli s ním však spokojeni, protože domácí Sigma byla lepším celkem. Hosté odolali jen díky výbornému brankáři Grigarovi. „Je pozitivní, že i přesto, že jsme nehráli dobře, tak máme bod. Všichni musíme kopnout do vrtule a zamakat. Nemůžeme ale čekat, že když jsme tu pět let spali, tak to hned půjde, že každý zápas venku budeme dávat čtyři góly a hrát excelentně. V neděli se chceme před našimi fanoušky prezentovat tím naším dobrým jarním fotbalem,” říká teplický trenér Jiří Jarošík.

Na Slovácko se těší i náhradní teplický gólman Filip Mucha, protože na lavičce soupeře působí coby asistent jeho otec Josef Mucha. A to není vše, z hlediště by rodinný souboj měla sledovat známá tenistka Karolína Muchová. „Je teď zraněná, tak asi dorazí. Už minule tu byla. Pro mě ten zápas bude prestižní. Ale že bychom se doma radili o tom, jak vyzrát jeden na druhého, to ne. Byli bychom proti sobě. Možná zápas vyšperkujeme nějakou sázkou,” usmívá se zimní posila Severočechů.

Co Mucha řekl o Slovácku? „Slovácko hraje hezký dobrý fotbal. Mají paradoxně jeden z nejstarších týmů v lize. Jsou dlouho spolu. Hrají náročný, běhavý a soubojový fotbal.”

Naposledy mužstvo z Uherského Hradiště doma porazilo 2:1 Mladou Boleslav. Po dvou porážkách a jedné remíze to byla jeho první jarní výhra. Rozhodl o ni v šesté minutě nastavení z penalty Václav Jurečka. „Teplice? Přes zimu přivedly zajímavé hráče, posílily, stabilizovaly se. Už na podzim jsme s nimi odehráli vyrovnaný zápas, kdy jsme vyhráli 3:2. Určitě to bude nebezpečný soupeř a uvidíme, jaké tam bude hřiště. My chceme potvrdit to, co jsme načali s Mladou Boleslaví a chceme najet na podzimní vlnu, kdy se nám dařilo vozit body z venku,” říká záložník 1. FC Slovácko Lukáš Sadílek.

Zápas Teplice - Slovácko startuje v neděli v 15 hodin. Přijďte fandit i vy! Během zápasu zároveň můžete přispět na podporu Ukrajiny. Utkání bude řídit Ladislav Szikszay s asistenty Janem Váňou a Michalem Volfem, čtvrtým rozhodčím bude Karel Hanousek, u VARu budou Ondřej Berka a Lucie Ratajová.

Stínadla TV