Obrázek článku

V neděli se hraje důležitý zápas s Karvinou

V neděli všichni hurá na fotbal! Na teplická Stínadla přijede Karviná, výkop je v 15 hodin a fanoušci se do hlediště dostanou prakticky bez jakýchkoli omezení. Na rozdíl od minulých duelů nemusí mít potvrzení o očkování či testování. A na rozdíl od podzimu se domácím „sklářům” daří - vyhráli oba jarní duely a z pěti posledních zápasů získali krásných 12 bodů.

Potvrdí dobrou formu i proti Slezanům? Půjde o souboj týmů ze spodku tabulky. I poslední Karviná se na jaře zvedla. Dokázala překvapivě vyhrát 1:0 na Slavii, poté brala doma bod za remízu 1:1 s Jabloncem. Na předposlední Pardubice i se stejným bodovým ziskem čtrnácté Teplic však ztrácí osm bodů. „Myslím, že u nás bude hrát o vše. Když prohraje, tak to může v této sezoně zabalit,” tuší trenér „sklářů” Jiří Jarošík, že hostům na Stínadlech půjde o život.

Nejlepším střelcem Karviné je její kapitán Michal Papadopulos, dal zatím čtyři góly. „Zápasů je před námi pořád dost. Za dva zápasy můžete uhrát šest bodů, rázem můžete být úplně někde jinde. Musíme vyhrávat a hlavně neprohrávat,” tvrdí.

„Žlutomodří” jsou ale odhodlaní potřetí v řadě zvítězit, nic jiného než zisk dalších tří bodů si nepřipouští. „Víme, že na Slavii Karviná využila jedné situace, jinak domácí neproměnili své šanci. Oni také mají čtyři body, tak taky nemají špatný start do jara. Ale my chceme navázat na náš výkon v Ostravě. A já chci navázat na svoje góly; dal jsem hattrick, neuznali mi ho, tak věřím, že nějaký gól dám i tentokrát, třeba ten hattrick potvrdím,” usmívá se útočník Václav Sejk, který při svém premiérovém duelu v dresu Teplic skóroval hned dvakrát.

Jarošík tuší, že jeho svěřence pravděpodobně čeká hra do plné karvinské obrany. „Moc týmů hrát do plných neumí, je to tak nejen v naší lize. Člověk pak vypadá hloupě, jako že si neumí ani přihrát, soupeř trestá z brejků. Musíme být proto vzadu dobře organizovaní. Teď to bylo v Ostravě týmové, odbojované. Proti Karviné ale budeme muset přidat nadstavbu, dostávat se víc do šancí než s Bohemkou.”

Utkání se hraje v neděli od 15:00, permanentkáři už nemusí na zápas mít speciální místenku, stačí jejich klasická permanentka, předprodej jednorázových vstupenek probíhá ZDE. Zápas bude řídit trojice Miroslav Zelinka, Kamil Hájek a Martin Leška, čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Cieslar, u VARu bude Václav Štěrba a Jiří Kříž.

Stínadla TV