FK Teplice B - FC Slavia Karlovy Vary 1:1 (0:0)

FK Teplice B - FC Slavia Karlovy Vary 1:1 (0:0)

FK Teplice
1. kolo, Zimní příprava,
FK Teplice FC Slavia Karlovy Vary
1:1
Logo

Statistiky

BRANKA TEPLIC:
● 87´ Audinis Nojus ( as. Trnovec Michal ) - 1:0.

BRANKA KARLOVÝCH VARŮ:
● 90´ Vyleta Václav ( pokutový kop ) - 1:1.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
● Střely na branku 4:1 ( 2:1, 2:0 ),
● Střely mimo branku 5:3 ( 2:1, 3:2 ),
● Střely zblokované 7:3 ( 2:2, 5:1 ),
● Střely celkem 16:7 ( 6:4, 10:3 ),
● Vyložené šance 1:0 ( 0:0, 1:0 ),
● Rohy 5:3 ( 1:2, 4:1 ),
● Ofsajdy 1:4 ( 0:2, 1:2 ),
● Fauly 11:11 ( 4:5, 7:6 ).

Team logo

FK Teplice

1.poločas: Grümann Jan - Lukáš Martin, Hrdlička Pavel, Foungala Jean Patou Rodney, Bílek Michal 04´, Pokorný Vojtěch, Kříž Martin, Emmer Jakub, Gornický Vojtěch, Vachoušek Matyáš, Procházka Dominik.

2.poločas: Grümann Jan - Jamrich Ladislav, Audinis Nojus, Kolář Patrik, Bílek Michal 97´, Bzura Jonáš, Köstl David, Sůra Tomáš, Trnovec Michal, Procházka Dominik, Gornický Vojtěch.

TRENÉŘI:
Šourek David, Stožický Vlastimil, Novák Jaroslav.

Team logo

FC Slavia Karlovy Vary

Charvát Radek - Markovich Vasil, Skybinskyi Maxim, Pěkný Martin, Markovich Mykhailo, Krčma Roman, Vyleta Václav, Horník Sebastian, Gjokaj Denis, Gabriel Jakub, Ostapenko Artur, Čolič Daniel, Smulika Jaroslav, Šmejkal David, Andy, Davidson.

TRENÉŘI:
Geňo Marian, Bulíček Martin, Šmejkal David.

Komentář k zápasu

K úvodnímu přípravnému utkání nového roku 2024 nastoupil B-tým Sklářů v sobotu 20.ledna, když v mrazivém slunečném dopoledni hostil od 10:00 na UMT stadionu Na Stínadlech soupeře z České fotbalové ligy, tým FC Slavia Karlovy Vary. Svěřenci trenéra Mariana Geňa vzdorovali teplickým mladíkům až do 87.minuty, kdy poslal domácí tým do vedení svou první brankou ve žluto-modrém dresu sedmnáctiletý litevský stoper Nojus Audinis, kterému přihrával Michal Trnovec. Hosté z Karlových Varů nakonec dokázali těsně před závěrečným hvizdem hlavního rozhodčího Tomáše Bauma vyrovnat z pokutového kopu po přesné trefě exteplického obránce Václava Vylety na konečných 1:1.

" První poločas se nesl v duchu nepřesností na obou stranách hřiště, kdy bylo na hráčích obou dnešních soupeřů patrné, že aktuálně postrádají větší zápasovou praxi, jsou na samotném začátku zimní přípravy a v tréninkovém procesu momentálně převažuje zejména kondiční složka. Úvodní polovina utkání tak nakonec skončila bezbrankovou remízou, kde vládly obrany nad útokem a ani v jedné šestnáctce neviděla hrstka věrných diváků v mrazivém počasí žádnou vážnější situaci.

Ve druhém poločase oba týmy zpřesnily mezihru a přesnější kombinace tak logicky produkovala zajímavé situace v obou pokutových územích. O něco více ze hry měl domácí tým, který mohl jít do vedení po trestném kopu staršího z Michalů Bílků, který orazítkoval břevno karlovarské svatyně. Vedoucí branku se Sklářům podařilo vstřelit až v 87.minutě, když adresná přihrávka Michala Trnovce našla zcela přesně hlavu litevského stopera Nojuse Audinise, který z bezprostřední blízkosti poslal domácí tým do zaslouženého vedení. O několik desítek vteřin později to mohlo být již 2:0 pro domácí po rychlém brejku Dominika Procházky a zakončujícího člena ligového kádru Sklářů obránce Michala Bílka, ale jeho přízemní střela jen o několik málo centimetrů minula pravou tyč branky hostí. A tak nakonec udeřilo na druhé straně a byl u toho opět Michal Bílek starší. Po jeho faulu v závěrečných vteřinách utkání proměnil bez větších problémů nařízený pokutový kop hostí exteplický obránce Václav Vyleta. Okamžitě po této brance hlavní rozhodčí Tomáš Baum ukončil dnešní vzájemné utkání za nerozhodného stavu 1:1.“

Ohlasy trenérů

DAVID ŠOUREK, trenér FK Teplice B:

" V prvním přípravném zápase jsme přivítali doma Slavii Karlovy Vary a remíza penaltou v 90. minutě byla sice krutým, ale spravedlivým výsledkem. Šanci dostalo všech 18 hráčů a jejich výkon hodnotíme vesměs kladně. Na to v jaké fázi přípravy se nacházíme, jsme utkání kondičně zvládli na výbornou. Jako tým jsme působili kompaktně, organizovaně a jasně víme, jak se chceme prezentovat. Bohužel nás ještě trochu sráží řešení předfinální a finální fáze. Velký posun je pak ve hře bez míče a to je hlavně o obětavosti, poctivosti a zdravé agresivitě.
Prostory ke zlepšení máme zejména v individuálních řešeních přechodových situací, přepínání mezi fázemi držení míče a ztráty míče. Chybí nám také větší hladovost po vstřelení gólu od všech hráčů, která výrazným způsobem ovlivňuje jejich celkový přístup k utkání a ke hře samotné."

MARIAN GEŇO, trenér FC Slavia Karlovy Vary:

" Úplně jinak odehrané utkání než minulý týden. Hra se odehrávala víceméně uprostřed hřiště. Do obrany hráči dnes pracovali velice zodpovědně a kompaktně. Měli jsme i nějaké situace které mohli vést ke gólům, ale ty situace jsme nevyřešili správně. Tři minuty před koncem se soupeř dostal do vedení, ale jsem strašně rád, že se mužstvo nevzdalo a podařilo se nám ještě vyrovnat."

Fotogalerie

Stínadla TV