Teplice AŽ - Hradec Králové 2:1 (1:0)

Teplice AŽ - Hradec Králové 2:1 (1:0)

FK Teplice
13. kolo, II. Liga žen,
FK Teplice FC Hradec Králové
2:1
Logo

Statistiky

Branky: 26. Drbalová, 59. Málková - 55. Novotná. Rozhodčí: Hrušková Katka – Vitásková Eliška, Svobodová Simona. Diváků: 73.

Team logo

FK Teplice

Pilná - Krebsová, Hoffmannová, Senická, Kožarská - Neumanová, Němcová, Málková - Kolářová, Vaníčková, Drbalová
Team logo

FC Hradec Králové

Voříšková - Novotná, Vejrová, Portychová, Kotoučková - Ličmanová, Novotná, Chocholoušová - Zemanová, Slaninová, Dostálová

Komentář k zápasu

V předposledním kole základní části 2. ligy žen se teplické hráčky dočkaly vytoužené výhry! Již začátek utkání teplickému týmu vyšel, když byl první, kdo ohrozil bránu soupeřek. Hned dvakrát za sebou se po pár minutách hrací doby mohla hlavou ze standardní situace prosadit domácí kapitánka, ani jednou však šance gólem neskončila. Do zakončení se po akci ze středu hřiště dostal také hradecký celek, gólmanka si ale s nedůraznou střelou poradila. Zásadním momentem pro Teplice byla 26. minuta, když útočnice Drbalová využila nedorozumění obrany a rozvlnila brankovou síť. Na druhé straně se za vyrovnáním hnaly také soupeřky, standardní situaci ale zakončily mimo tři tyče. Další šanci na zvýšení skóre měly i domácí hráčky, které v tomto zápase hrozily zejména z rohových kopů, ani v tomto případě ovšem gól nepadl. Ve 38. minutě se před teplickou brankou ocitla ve velké šanci hradecká útočnice, na poslední chvíli ji gólovou radost zkazila svým zákrokem domácí stoperka. První poločas tak skončil 1:0 pro Teplice.

Do druhého poločasu vstoupily lépe hradecké fotbalistky, které si vypracovaly slibné příležitosti. Ani jednu z nich se nepodařilo proměnit a teplické ženy tak stále držely jednogólové vedení. To se ovšem změnilo v 55. minutě, když nejprve druhou žlutou kartu v utkání dostala stoperka Rezková a z následného přímého kopu srovnala stav utkání hostující kapitánka Novotná. Gólová radost a vyrovnaný stav vydržel pouhé čtyři minuty. Další výborně zahraný rohový kop využila dorostenka Málková, která si připsala nejen rozhodující, ale také premiérovou branku v dresu teplického áčka. Fotbalistky z Hradce Králové se i nadále snažily zvrátit výsledek utkání ve svůj prospěch, velmi dobře hrající Teplice je do vážnějších šancí nepouštěly. V 72. minutě se navíc síly na obou stranách opět vyrovnaly, když musela po červené kartě opustit hřiště také hradecká hráčka. I teplický tým toužil po uklidňujícím třetím gólu, ale zamířit přesně se nedařilo. Na druhé straně se Hradec zkoušel prosadit ze standardní situace, domácí gólmanka Pilná svůj tým ale výborným zákrokem podržela. V 86. minutě se ze hřiště poroučela znovu hradecká hráčka, která obdržela červenou kartu. Nic zásadního se již ve zbytku utkání neudálo, teplické ženské áčko tak mohlo slavit svou první výhru v sezoně!

Stínadla TV