Mladá Boleslav - Teplice 3:1 (0:0)

Mladá Boleslav - Teplice 3:1 (0:0)

FK Mladá Boleslav
18. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Mladá Boleslav FK Teplice
3:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 71. Klíma, 72. Budinský, 74. Komličenko - 48. Žitný.
ŽK: 73. Grigar.
Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Mokrusch.
Diváci: 2031.

Team logo

FK Mladá Boleslav

Stejskal - Křapka, Ja. Klíma, Pudil, Tulio - Budinský, Hubínek, Matějovský (88.Fulnek), Bucha (64. Ji. Klíma) - Komličenko, Mešanović (46. Ladra).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Knapík, Čmovš, Shejbal - Vondrášek (64. Paradin), Kodeš (74. Nazarov), Kučera, Hyčka (78. Radosta) - Žitný - J. Mareš, Řezníček.

Komentář k zápasu

Tepličtí jedou z Mladé Boleslavi po porážce 1:3 bez bodů. Zápas 18. kola FORTUNA:LIGY měli velmi slušně rozehraný, když se na začátku druhé půle ujali vedení díky gólu Žitného, mezi 71. – 73. minutou ale třikrát inkasovali. Trenér Stanislav Hejkal musel sáhnout ve složení stoperské obrany k vynucené změně – místo zraněného Jeřábka nasadil do základní sestavy mladičkého Knapíka. Po karetním trestu se naopak vrátil do základu Shejbal.

V prvním poločase prokřehlí diváci ve městě automobilů neviděli ani jednu branku. Nehrál se pohledný fotbal, byl to spíš boj. Hosté ze severu drželi s domácími, kteří přeci jen měli balon více na kopačkách, krok. Šance ke skórování měli Jakub Mareš a Čmovš, brankář Jan Stejskal jim ale radost nedovolil. Na druhé straně se dvakrát pokoušel překonat Grigara aktivní Budínský, ani on však neuspěl.

Hned po obrátce se Tepličtí radovali. Velkou pohotovost prokázal Patrik Žitný. Míč se k němu dostal poté, co Kučerův centr zblokoval Klíma. Mladý reprezentant do 20 let ho napálil za Stejskalova záda a „Skláři“ vedli. Sedmdesát minut pracovala defenziva Severočechů v Mladé Boleslavi na jedničku, pak ale během tří minut dokonale zkolabovala. Domácí celek dal tři branky a totálně tak otočil průběh celého zápasu na svou stranu. Nejprve míč za Grigarova záda dorazil Klíma, poté přesně pod břevno cílil Budínský, a dílo zkázy dokonal střelou po zemi Komličenko.

V sobotu 7. prosince Teplice v posledním domácím utkání roku hostí od 14.30 hodin Zlín.

Fotogalerie

Stínadla TV