Opava - Teplice 2:1 (1:1)

Opava - Teplice 2:1 (1:1)

Slezský FC Opava
6. kolo, FORTUNA:LIGA,
Slezský FC Opava FK Teplice
2:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 45. Žídek z pen., 55. Mondek - 9. Mareš.
ŽK: 33. Žídek, 59. Holík, 65. Pikul - 45. Černý, 52. Grigar, 53. Mareček, 67. Knapík, 90. Trubač.
Rozhodčí: Orel - Kříž, Klupák.
Diváci: 1616.

Team logo

Slezský FC Opava

Fendrich – Didiba, Žídek, Večerka – Mondek (89. Harazim), Texl (68. Jan Řezníček), Lukáš Holík (77. Dordić), Zavadil, Hrabina (46. Helešic) – Juřena (46. Pikul), Dedič.
Team logo

FK Teplice

Grigar - Černý, Mareček, Heidenreich, Shejbal - Vukadinović (46. Knapík), Kučera, Trubač, Mouliš - Žitný - Mareš.

Komentář k zápasu

V 6. kole FORTUNA:LIGY prohrály Teplice v Opavě 1:2, jejich gól dal už v první půli Jakub Mareš. V nastavení úvodní pětačtyřicetiminutovky domácí srovnali ze sporné penalty, po obrátce osud utkání překlopili na svou stranu. Hosty mrzí řada neproměněných šancí.

„Skláři“ poprvé v nové sezoně a poprvé po předchozím ročníku, který hráli při shodě barev dresů v červeném, nastoupili v bílé kombinaci. Obejít se museli bez zraněných Hyčky, Paradina, Nazarova a Řezníčka. Nastoupit ale mohl omilostněný Heidenreich. Trenér Hejkal při velké marodce sáhl podle předpokladů k rozestavení 4-5-1.

První poločas byl velmi rušný, divákům se musel líbit. Už ve 2. minutě střílel domácí Juřena z hranice malého vápna vedle Grigarovy tyčky. O minutu později předvedl své bravurní reflexy teplický brankář, když zlikvidoval Mondkovu střelu z voleje. Za další minutu tyčku minul Holík, překonat Grigara se pokusil i zkušený Zavadil – také neuspěl. Zahřmělo na druhé straně – Moulis odcentroval na přední tyč, kde ho hlavičkou nadzvedl a usměrnil do brány Mareš – 0:1! To se psala 9. minuta. O chvíli později mohl náskok hostů zvýšit Vukadinovič, Fendrich byl ale proti.

Hra se trochu uklidnila, další velká šance přišla až s několikaminutovým odstupem. Za hlavu se držel Mareš, svou další šanci promarnil. Chvíli před přestávkou promarnil příležitost ke skórování také Žitný, cílil jen do boční sítě. Když už se chystalo nastavování první půle, zasáhl na brankové čáře Lukáš Mareček; odvracel Dedičovu gólovku. Opava se ale vyrovnání dočkala – ve třetí minutě nastavení proměnil spornou penaltu za rameno Černého ve vápně bez problémů Žídek – 1:1.

Ve druhé půli mohl vedení na stranu Teplic strhnout Trubač, na hranici šestnáctky ale se svou šancí naložil špatně – netrefil zařízení. Na druhé straně byl Mondek úspěšnější, jeho střela ze stejné vzdálenosti už gólové parametry měla, Tomáš Grigar se po míči natahoval marně – 2:1! Vyrovnání měl na kopačce Mareš, jeho pokus mu ale zblokoval na roh Večerka, do příležitostí se dostával také agilní Moulis, ale jakoby si zapomněl střelecké kopačky. Domácí celek měl postupem času více prostoru, hosté se snažili ze všech sil o dobytí jejich branky. V 82. minutě dali Slezané další gól, sudí Orel ho ale po konzultaci s VAR neuznal kvůli ofsajdu. Závěr střetnutí si Opava pohlídala a tři body uhájila.

Fotogalerie

Stínadla TV