Sparta Praha - Teplice 3:0 (2:0)

Sparta Praha - Teplice 3:0 (2:0)

AC Sparta Praha
8. kolo, HET liga,
AC Sparta Praha FK Teplice
3:0 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 16. a 57. V. Kadlec, 45. Lafata.
ŽK: 59. Hovorka - 28. Rezek, 46. Krob, 56. Kučera, 72. Červenka.
Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Mokrusch.

Team logo

AC Sparta Praha

Dúbravka - Zahustel, Hovorka, Štětina, M. Kadlec - Mavuba, Mareček - Biabiany (56. Ben Chaim), Lafata, Vatajelu (70. Plavšič) - V. Kadlec (80. Frýdek).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Jeřábek, Krob - Kučera, Král - Fillo, Rezek (83. Trubač), Hyčka (63. Vošahlík) - Vaněček (72. Červenka).

Komentář k zápasu

Teplice v utkání 8. kola prohrály na Spartě 0:3. O osudu zápasu hodně napověděla už první půle, kdy domácí dvakrát udeřili, druhý zásah si schovali do první minuty nastavení, kdy se prosadil Lafata. „Šatňák“ s žlutomodrými zamával, po obrátce inkasovali ještě jednou a domů se vrací s prázdnou.

Skláři nastoupili do zápasu velmi dobře. Ve velmi dobré šanci pálil tvrdě, ale mimo Rezek, Vaněček svůj průnik nedokončil podle představ. Po čtvrthodině hry pronikl po pravé straně teplické obrany Václav Kadlec. Ljevaković ještě míč odvrátil, pak ale přišel centr, který sparťanské ofenzivní eso poslalo do Grigarovy sítě.

Hosté ze severu byli po obdržené brance méně aktivní než na začátku, další šance nepřicházely. Naopak to byli oni, kdo inkasoval i podruhé; při bránění chyběl důraz, čehož zkušený Lafata dokázal využít a Sparta šla do kabin s dvoubrankovým vedením.

To navýšila deset minut po přestávce, z bezprostřední blízkosti dal svůj druhý gól nedělního večera Václav Kadlec. Domácí měli i další šance, skóre se už ale ani na jedné straně nezměnilo.

Tomáš Vondrášek odehrál na Spartě dvousté prvoligové utkání. V pátek od 20.15 hodin hostí Teplice v atraktivním derby Liberec.

Stínadla TV