Teplice - Karviná 1:0 (0:0)

Teplice - Karviná 1:0 (0:0)

FK Teplice
11. kolo, HET liga,
FK Teplice MFK Karviná
1:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 86. Vaněček. ŽK: 58. Krob, 65. Červenka. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Kříž. Diváci: 4036.

Team logo

FK Teplice

Diviš - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hyčka (68. Vošahlík), Trubač (59. Červenka), Rezek - Vaněček.
Team logo

MFK Karviná

Berkovec – Vondra, Lischka, Košťál, Čolić – Šisler (C), Budínský – Kalabiška (81. Wagner), Jan Moravec, Lingr (77. Štepanovský) – Panák.

Komentář k zápasu

V 11. kole HET ligy přijela do Teplic Karviná, která zatím na vítězství na půdě soupeřů čekala. Doma doposud neporažení žlutomodří její čekání díky gólu Vaněčka z 87. minuty prodloužili, hostí ze Slezska se ale na Stínadlech prezentovali velmi dobrým výkonem, kterým Sklářům cestu za třemi body hodně zkomplikovali.

V první půli se Karvinští snažili tvořit hru a být aktivní. Tato taktika jim vycházela, domácí hráči byli aktivitou soupeře poněkud zaskočeni. I oni se ale dostávali k nebezpečným pokusům, například střela Rezka měla velmi dobré parametry, nakonec ale mířila těsně vedle. Teplice hrály bez nemocného Filla, do sestavy se jim vrátil zmiňovaný Rezek a po karetním trestu i Ljevaković. Hosté zahrozili nejvíce díky Kalabiškovi, jeho pokus ale Diviš zkrotil.

Do druhého poločasu vstoupili lépe žlutomodří, z převahy ale nic nevytěžili, nejblíže ke gólu měla Ljevakovićova rána, při které musel brankář Karviné Berkovec na zem, aby ji vytáhl vedle své svatyně. Domácí se dožadovali pokutového kopu za ruku Slezanů v pokutovém území, sudí Berka ji ale neviděl. Postupem času si i hostující tým počínal v ofenzivě směle, Diviše ale ani jeden z jeho hráčů nepřekonal.

Když už zápas spěl k remizovému konci, nacentroval do vápna Karviné přesně Tomáš Vondrášek a David Vaněček vyhrál souboj v pokutovém území s obráncem Slezanů. Berkovec na míč, který obloučkem zamířil do jeho sítě, nedosáhl a žlutomodří se mohli radovat z vítězné trefy.

V úterý od 18 hodin Teplice hrají doma osmifinále MOL Cupu s Hradcem Králové.

Fotogalerie

Stínadla TV