Liberec - Teplice 1:2 (0:0)

Liberec - Teplice 1:2 (0:0)

FC Slovan Liberec
23. kolo, HET liga,
FC Slovan Liberec FK Teplice
1:2 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 56. Potočný z pen. - 80. Žitný, 89. Vaněček..
ŽK: 44. Bosančić (LIB), 60. Mikula (LIB) – 29. Krob (TEP), 43. Soungole (TEP).
Rozhodčí: Orel – Mokrusch, Arnošt.
Diváci: 4925.

Team logo

FC Slovan Liberec

Hladký – Coufal (C), Karafiát, Mikula, Knejzlík – Breite, Folprecht, Bosančić (72. Bartl), Potočný (86. Malinský) – Oscar – Pulkrab (80. Da Silva).
Team logo

FK Teplice

Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Soungole, Kučera – Hyčka (71. Shejbal, Trubač (57. (Žitný), Hora – Červenka (63. Vaněček).

Komentář k zápasu

Teplice vezou z Liberce tři body! Rozhodl o tom vynikající závěr zápasu pod Ještědem, kdy skóre na stranu žlutomodrých strhli střídající Žitný a Vaněček. Skláři v 23. kole HET ligy bodovali vůbec poprvé venku, a hned se vší parádou – Slovan porazili 2:1!

Trenér Daniel Šmejkal postrádal vykartovaného kapitána Ljevakoviće, kapitánskou pásku si tak na ruku navlékl Jan Krob.

V první půli byli Tepličtí dostatečně aktivní, do týlu Slovanu se dostávali pomocí brejků, finální fázi ale měli slabší. Liberec se ke slovu dostal po standardní situaci Knejzlík, ale Diviš jeho příležitost fantasticky zpacifikoval.

Do vedení šli domácí, v 56. minutě fauloval Červenka Mikulu, sudí Orel měl ostříží zrak a odpískal pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Potočný.

Skláři s blížícím se koncem zápasu zvýšili obrátky, pomohlo tomu i vydařené střídání a také perfektní zákrok gólmana Diviše, který Teplice zachránil od pohromy. V 81. minutě výtečně odcentroval Hora, Žitný se parádně prosadil přes Mikulu a hlavou srovnal. O chvíli později mohl poslat hosty do vedení Kučera, gólman Hladký ale jeho pokusu vystavil stop. Poté ohrozil Liberec Vaněček, na brankové čáře vykopával míč Mikula. Poté už to ale přišlo, po rohu hlavičkoval přesně Vaněček a svým prvním jarním gólem zajistil Sklářům tři body!

V pátek hostí Teplice od 18 hodin Mladou Boleslav. Přijďte fandit na Stínadla!

Fotogalerie

Stínadla TV