Teplice B - Živanice 1:0 (0:0)

Teplice B - Živanice 1:0 (0:0)

FK Teplice
25. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
FK Teplice TJ Sokol Živanice
1:0
Logo

Statistiky

BRANKY: 67. Kapur (Pokutový kop). ŽK: 35. Foungala, 70. Procházka (oba Teplice). ROZHODČÍ: Hodek - Langmajer, Mazanec. DELEGÁT: Košťál. DIVÁCI: 100.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 10:4 (5:2, 5:2) - Střely mimo branku 7:3 (3:1, 4:2) - Střely zblokované 5:5 (2:2, 3:3) - Střely celkem 22:12 (10:5, 12:7) - Vyložené šance 6:3 (2:1, 4:2) - Rohy 6:9 (4:2, 2:7) - Ofsajdy 4:0 (3:0, 1:0) - Fauly 13:18 (6:10, 7:8).

Team logo

FK Teplice

SESTAVA: Němeček - Tsykalo (61. Kříž), Foungala, Hrdlička, Radosta - Bílek - Procházka, Pokorný (61. Bednár), Emmer (89. Köstl) - Vachoušek © (89. Trnovec), Kapur.

PŘIPRAVENI: Grümann - Korselt, Lukáš.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Lipš, Novák.

Team logo

TJ Sokol Živanice

SESTAVA: Zíma - Spěvák, Staněk, Nikodem, Petrus (85.Pilný), Hajník, Polák (73. Pánek D.), Langr ©, Svoboda, Chocholatý (77. Kopecký), Zvěřina (85. Pánek F.).

PŘIPRAVENI: Poříz - Buriánek.

TRENÉŘI: Krejčí - Ferčák, Oliva.

Komentář k zápasu

B mužstvo Sklářů porazilo v mistrovském utkání 25.kola Fortuna ČFL tým TJ Sokol Živanice po výsledku 1:0. O vítězství Teplic rozhodl pokutový kop Miloše Kapura z 67.minuty utkání po faulu na Matěje Radostu.

V první velké šanci se ocitli domácí Skláři, když z levé strany zahrával přímý kop po faulu na Vojtu Pokorného Michal Bílek. Střela Bílka měla správnou razanci i směr, ale brankář Zíma ji dokázal u levé tyče vyrazit. Téměř okamžitě z protiútoku přišla také gólová šance Živanic, kterou ale skvěle zneškodnil reflexivním zákrokem Luděk Němeček. Ve zbývajících minutách prvního dějství mohla přítomná stovka diváků sledovat díky oběma soupeřům poměrně svižnou hru, ale s mnoha nepřesnostmi ve finální fázi na obou stranách hřiště. Do další vyložené příležitosti se domácí dostali ve 41.minutě, když střelu Miloše Kapura po přihrávce Jakuba Emmera musel stoper Živanic vykopávat až z brankové čáry. Oba týmy tak šli po konci prvního poločasu do kabin za bezbrankového stavu. Skláři byli v prvním poločase aktivnější, ale branku se jim vstřelit nepodařilo a do svých zápasových statistiky tak zaznamenali dvě obrovské příležitosti Bílka a Kapura.

Úvod druhého poločasu patřil Živanicím. Hosté dokázali domácí dostat pod tlak a z jejich převahy resultovalo po sérii několika rohových kopů krátce po sobě jen břevno z hlavy živanického Martina Staňka. Jediná branka celého utkání padla v 67.minutě, když fauloval v pokutovém území Matěje Radostu hostující bek Lukáš Polák. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil srbský útočník ve žluto-modrém dresu Miloš Kapur. A byl to opět Miloš Kapur, který mohl v 76.minutě vstřelit další branku, ale jeho hlavička z náběhu z těsné blízkosti skončila jen několik málo centimetrů vedle pravé tyče Zímovi branky. O minutu později Živanice museli odvracet další nebezpečnou střelu aktivního Michala Bílka. V 78.minutě se po parádní individuální akci Jakuba Emmera ocitl sám před brankářem Zímou Dominik Procházka, ale ani v tomto případě se skóre neměnilo. V 83.minutě mohl skórovat živanický Jan Nikodem, ale dnes opět skvělý Luděk Němeček jeho šanci zlikvidoval. Další příležitost k navýšení svého vedení měli Skláři v 85.minutě, kdy Zíma nejprve s vypětím všech sil vyrazil dělovku Kuby Emmera a následná dorážka Michala Bílka jen těsně minula levou tyč branky Živanic. Tříminutové nastavení domácí zvládli již bez větších problémů a hosty do žádné vážnější příležitosti nepustily.

A tak se Skláři nakonec po závěrečném hvizdu rozhodčího Jakuba Hodka mohli radovat z důležité výhry a ze zisku ještě důležitějších tří mistrovských bodů.

Fotogalerie

Stínadla TV