Obrázek článku

V sobotu od 10:30 hostí B-tým Sokol Živanice

V sobotu 4. května dopoledne od 10:30 hostí B mužstvo Sklářů na Mexiku, na přírodním trávníku tréninkového hřiště ligového A mužstva Sklářů, aktuálně jedenáctý tým tabulky TJ Sokol Živanice.

Živanice vedené hlavním trenérem Jiřím Krejčím a jeho asistenty Michalem Ferčákem a Romanem Olivou jsou po odehraných 24 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 na 11.místě tabulky skupiny B České fotbalové ligy se ziskem 26 bodů s celkovou bilancí 7 vítězství, 5 remíz a 12 porážek se skóre 32 vstřelených a 38 obdržených branek.

V sobotu 7. října minulého roku zvítězily Živanice v domácím prostředí nad B mužstvem FK Teplice po výsledku 1:0 (1:0). Jedinou branku tohoto utkání vstřelil ve 42.minutě po přihrávce Lukáše Kopeckého živanický Matouš Spěvák.

Nejproduktivnějším hráčem Sokola Živanice je s 10 brankami dvaatřicetiletý Lukáš Kopecký. Celkem 4 branky má na svém kontě David Petrus. Dvě trefy do černého má celkem 5 hráčů - Martin Holec, Jan Nikodem, Lukáš Polák, Tomáš Svoboda a Filip Zvěřina.

Minulou sobotu podlehly Živanice na domácím hřišti České Lípě po výsledku 0:2 (0:1). Domácí hrozili tradičně zejména z velkého množství standardních situací, ale do vedení šli v závěru prvního poločasu hosté ze severu Čech po brance Šimona. Ve druhém poločase se Živanice snažili o vyrovnání, ale z mnoha šancí nedokázali skórovat. V 57. minutě šla Lípa do dvougólového vedení po brance Dvořáka, který za záda Bartaloše dorazil zblokovanou přízemní střelu Kazdy. Konec utkání zvládla Česká Lípa týmovým výkonem a zaslouženě si odvezla z Živanic tři body.

Živanický trenér Jaroslav Kratochvíl utkání okomentoval slovy: „Dnes zvítězili hosté, protože dali dvě branky. Lípa podala velmi kvalitní výkon. My jsme měli spoustu šancí, ale žádnou jsme nedotáhli do konce. V některých momentech se zlobím na rozhodčího, kdy se dle mého názoru měli proti Lípě písknout dva pokutové kopy. Přesto musím přiznat, že vyhrálo mužstvo, které hrálo lépe.“

Sokol Živanice odehrál duel s českolipským Arsenalem v této sestavě: Bartaloš – Spěvák, Staněk, Buriánek, Nikodem, Petrus (90+3. Poříz (B)), Hajník (67. Zvěřina), Polák, Langr (K), Svoboda (67. Pilný), Kopecký (82. Chocholatý). V nastaveném čase domácí brankář Bartaloš neudržel nervy na uzdě, když udeřil rukou Valentu do obličeje, a tak musel jít předčasně za hrubé nesportovní chování do sprch.

Nedělní duel na teplických Stínadlech odřídí jako hlavní rozhodčí třiatřicetiletý Jakub Hodek z Plzně. Na čarách mu budou asistovat stejně starý Lukáš Langmajer a o tři roky mladší Marek Mazanec. Delegátem utkání je dvaapadesátiletý Milan Košťál z Vaňova, bývalý zkušený fotbalový a futsalový rozhodčí.

Zápas TEPLICE B - ŽIVANICE má výkop v sobotu 4. května od 10:30 dopoledne na přírodní trávníku na Mexiku, v areálu stadionu na teplických Stínadlech.

Přijďte fandit i Vy a podpořte teplické B mužstvo v cestě za záchranou třetiligové soutěže !

Stánek s občerstvením včetně teplých a studených nápojů bude opět otevřen.

Stínadla TV