Obrázek článku

​Češky v Teplicích před skvělou kulisou padly nejtěsnějším výsledkem

České reprezentantky v Teplicích v domácím utkání podlehly Islandu 0:1. Seveřanky tak odskočily české reprezentaci na rozdíl deseti bodů. Jedinou brankou o výhře hostujícího týmu rozhodla Gunnhildur Yrsa Jonsdottir.

Duel se hrál před skvělou kulisu, protože na ženskou reprezentaci v Teplicích přišlo více než třitisíce diváků, kteří fandili až do poslední minuty. Rozhodující branka padla již v prvním poločase po závaru v domácím vápně. Svěřenkyním Karla Rady se podařilo v nastavení srovnat, jenže rozhodčí branku neuznala kvůli domnělému útočnému faulu.

"Jsem moc překvapený atmosférou, pro nás, pro holky na hřišti, pro všechny kolem to byla výborná kulisa. Jsem za to moc rád," říkal po zápase trenér Karel Rada a Petra Bertholdová souhlasila: "Kulisa byla skvělá, tolik diváků na nás moc nechodí, takže to bylo skvělé."

Kvalifikace MS žen 2023
Česko - Island 0:1 (0:1)
Branka:
36. G. Jonsdottir.
Diváci: 3242.
Sestava ČR: Votíková - Šlajsová, Bertholdová, Necidová, Dlasková - Krejčiříková, Cahynová - Bartoňová (86. Černá), K. Dubcová (81. Chlastáková), Szewieczková (67. Martínková) - Stašková. Trenér: K. Rada.

Stínadla TV