Obrázek článku

1.FK Drnovice_x_FK Teplice - komentář k zápasu

Dvě branky drnovického Holuba připravily teplické fotbalisty v dohrávaném utkání 18. kola o možnost zvýšit náskok před třetí Slavií. Teplice na jihu Moravy prohrávaly už od 23. minuty, podruhé pak inkasovaly po hodině hry. Žlutomodří mohli na půdě ligového nováčka výsledek zvrátit po několika šancích, jenže velké příležitosti postupně zahodili Benát, Verbíř a Krmaš.

Domácí se do velké šance dostali hned v 6. minutě, kdy teplický gólman musel zasahovat při hlavičce drnovického Zbožínka. Následně pak v 17. minutě hlavičkoval do tyče Onofrej.


Teplice se oproti poslednímu utkání s Brnem trápily v koncovce, do první šance se před drnovickou branku dostal až střídající Sunsing po půl hodině hry. V tu dobu však už Marečkovi svěřenci hráli bez zraněného Saboua a s inkasovaným gólem na kontě, který ve 23. minutě zařídil střelou z pětadvaceti metrů aktivní Holub.

V závěru první půle mohl vyrovnat z přímého kopu Doležal, v poslední minutě pak ještě Benát, jehož střelu vyhlavičkoval z branky jeden z domácích obránců. Největší útočnou snahu však žlutomodří vyvinuli až po změně stran, kdy se dvakrát do dobré příležitosti dostal záložník Verbíř.

Právě v době, kdy měli optickou převahu hosté, se Drnovicím podařil rychlý brejk, na jehož počátku byl dlouhý výkop brankáře Bureše až za teplickou obranu. Tam centr Adamce využil znovu Holub, který svou druhou brankou zasadil Teplicím definitivní knokaut. Na třetí porážce Teplických v této sezóně pak nic nezměnila ani ojedinělá, byť nebezpečná střela Krmaše ze 77. minuty.

1. FK Drnovice – FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky:
23. a 60. Holub. ŽK: 33. Zbožínek, 43. Holomek – 78. Kaufman. Rozhodčí: Paták - Kafka, Lhoták, Diváci: 1926.

FK Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Krmaš - Doležal (65. Szabo), Benát, Sabou (25. Sunsing), Verbíř (73. Abanda) - Rilke, Mašek.

Stínadla TV