Obrázek článku

U16: FC Vysočina Jihlava vs. FK Teplice 2:4

Přátelské utkání - FK Teplice U16

Středa 12.02.202013:00Stadion Na Stoupách / Jihlava

    2:4 (2:3) 

Branky Teplic: 05. M. Trnovec ( as. J. Štercl ), 20. M. Jungmann ( as. M. Trnovec ), 30. M. Bílek ( M. Jungmann ), 44. M. Trnovec ( as. P. Život ).

Sestava Teplic: V. Myška – V. Čítek, P. Hrdlička, M. Bílek ( 50. P. Kolář ) – M. Kříž, T. Sůra – J. Štercl ( 78. J. Vyhnal ), M.Jungmann ( 46. V. Bartoš ), M.Trnovec ( 70. E. Fomčenko ) – T. Vachoušek ( 63. J. Skurovec ), P. Život.

Hodnocení utkání slovy teplického trenéra Ladislava Jamricha: 

"Další zkušenost jsme tento týden odjeli nabírat v rámci herního soustředění již tradičně do Uherského Brodu. Tam nás čekají tři kvalitní zápasy během pěti dnů. Ještě před příjezdem do Brodu jsme odehráli zápas na Vysočině v rámci semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka (MVM).

Tepličtí měli povedený vstup do utkání, když v 5.minutě se uvolnil Štercl a přesným centrem našel v pokutovém území Trnovce a ten střelou z voleje v prostoru na zadní tyči poslal hostující tým do vedení. Ve 20.minutě Čítek přenesl hru z pravé strany na levou na Trnovce, který se prosadil přes bránícího hráče a přesnou přihrávkou uvolnil Jungmanna, který pohotovou střelou vymetl pavučiny v domácí brance. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se domácí tým ještě dostal do hry, ale během dalších 5 minut přišlo vyrovnání. Kontaktní branku vstřelil domácí tým po rohovém kopu a využil nepozornosti a špatného postavení hostujících hráčů a nastřelený centr si srazil do vlatní branky nešťastně Hrdlička. O minutu později se opět měnil stav utkání a opět po zbytečné ztrátě míče T. Vachouška domácí tým srovnal na 2:2. Po obrátce domácí převzali iniciativu a působili fotbalovějším dojmem než hekticky hrající hosté, ale golově se opět prosadili Tepličtí. Ve 30.minutě vyslal svůj neomylný projektil Bílek a poslal tak teplické do vedení 2:3. Branku do šatny ve 44.minutě přidal Trnovec po asistenci Života a hosté odcházeli do šaten s dvoubrankovým náskokem. Druhý poločas se snažili domácí o kombinační hru a měli pasáže kdy byli lepším týmem. Tepličtí nebyli přesní v kombinaci, chyběla jim větší kvalita na polovině soupeře. Ve druhé půli už branka nepadla a Tepličtí si tak připsali velmi cenné tři body v rámci semifinálové skupiny MVM.

Dnes nemůžeme být spokojeni s předvedenou hrou, nebyli jsme na míči tak silní jak bychom chtěli být, v naší hře bylo spousta nepřesností, středoví hráči měli spoutu nepřesných přihrávek a domácí tým měl velmi dobré pasáže hry. I přesto, že jsme dnes nepodali optimální výkon tak klukům nemůžu upřít nasazení, ale to v dalším zapase, který hrajeme za 24 hodin na hřišti brněnské Zbrojovky, už nemusí stačit. Zápas s Jihlavou budeme patřičně analyzovat a věřím, že v dalším zápase naše předvedená hra bude výrazně lepší."

Stínadla TV