Obrázek článku

U16: Finále Memoriálu Vlastislava Marečka

Tradiční turnaj věkové kategorie U16 Memoriál Vlastislava Marečka pandemie koronaviru nezhatila. Celky Sparty, Slavie, Teplic a Baníku Ostrava se utkají 16. a 17. června o celkové prvenství na stadionu Přátelství v Praze na Strahově.

Memoriál Vlastislava Marečka je tradiční turnaj klubových akademií a sportovních center mládeže kategorie U16, který je pořádán jako vzpomínka na skvělého člověka a trenéra českých juniorských reprezentačních výběrů, ale poté i ligových klubů Zlína či Teplic.

Turnaj měl původně vyvrcholit již v dubnu v Teplicích, kvůli pandemii koronaviru se však tento scénář nemohl uskutečnit.

"Turnaj byl v ohrožení, ovšem kluby se po zklidnění situace ozvaly, zda bychom nemohli soutěž dohrát. Po některých úpravách, například přesunutí místa konání do Prahy, jsme se rozhodli, že tento ročník memoriálu dokončíme," vysvětluje Roman Vonášek, sekretář mládeže FAČR.

Tři finalisté už byli známi dlouho, ke Slavii, Spartě a Teplicím se minulý týden přidal i výběr U16 Baníku Ostrava, který porazil Pardubice 4:1.

V úterý 16. června se tak čtveřice družstev utká v semifinálových kláních, o den později čeká poražené souboj o třetí místo, vítěze pak finálový duel.

Propozice finálového turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka ke stažení ZDE.

Program finálového turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka:

Stadion Přátelství - Praha - u budovy FAČR

16. června 2020 - úterý - semifinále:

  • 11:00 Sparta vs. Baník Ostrava

  • 14:00 Teplice vs. Slavia

17. června 2020 - středa - o konečné umístění:

  • 11:00 O 3. místo
  • 14:00 Finále

Stínadla TV