Obrázek článku

U19: FK Baník Most-Souš vs. FK Teplice 0:5

                     PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ - FK TEPLICE - DOROST U19                   

Pátek 19.06.202018:00 - Stadion Josefa Masopusta v Mostě

    0:5 (0:1) 

Branky Teplic:  

 28. D. Dolechek 60. D. Dolechek,   74. J. Šťáhlovský 80. D. Procházka,   81. D. Procházka.  

Sestava Teplic: 

D. Zdeněk ( 46. L. Četverik ) – V. Čermuš ( 46. J. Kovalčík ), M. Lukáš, Š. Chaloupek, M. Hadinec - D. Köstl ( 46. M. Dubnický ) – D. Procházka ( 46. T. Huml ), P. Hural ( 75. D. Procházka ), D. Dolechek ( 66. K. Sinu ), K. Sinu ( 46. J. Šťáhlovský ) - P. Janda (  46. M. Vachoušek )

Průběh utkání slovy teplického trenéra Ladislava Jamricha: 

" Po dlouhé době bez zápasového zatížení zaviněné pandemií Covid-19 odehrál nejstarší dorost Sklářů přípravné utkání proti mužům nově vznikajícího fotbalového klubu FK Baník Most - Souš. Zápas se hrál na hlavní hrací ploše Stadionu Josefa Masopusta v Mostě před početnou diváckou kulisou.

Úvodní minuty zápasu patřili mladým Sklářům, kteří hráli s chutí, měli dobrý pohyb, rychle a přesně kombinovali, soupeře přehrávali, ale chyběla jim větší kvalita v řešení finální fáze. Během prvních 8 minut se do velkých šancí dostali D. Dolechek, kterého vychytal J. Nejedlý a v další vyložené šanci po centru z pravé strany se ocitl P. Janda, který z 10 metrů trefil brankáře domácích. Ve 12. minutě po pěkné kombinační akci uvolnil K. Sinu průnikovou přihrávkou D. Dolecheka, který mohl přihrát k zakončení do prázdné branky D. Procházkovi, ale bohužel situaci řešil individuálně a bez kýženého gólového efektu. Ve 28.minutě byli hosté odměněni za svoji aktivitu, kdy využil zaváhání domácích obránců D. Dolechek, který vystihl směr přihrávky a svůj samostatný únik úspěšně zakončil - 0:1. Po vstřelené brance se hra vyrovnala a domácí hrozili zejména ze standardních situacích. Ve 38.minutě po rohovém kopu zachránil Teplice reflexivní zákrok D. Zdeňka přímo na brankové čáře. Do konce poločasu se stav utkání nezměnil. Ve druhé půli byli domácí lepším týmem, vytvořili si několik zajímavých situacích v pokutovém území a nebýt pozorného L. Četverika mohlo být o osudu utkání rozhodnuto. Jak to už ale ve fotbale bývá, potvrdila se pravdivost pořekadla nedáš dostaneš, když opětovného zaváhání domácí obrany ve svou druhou branku zúročil D.Dolechek, který střelou na zadní tyč poslal Teplice do dvoubrankového vedení - 0:2. Po vstřelené brance Tepličtí dorostenci naskočili do utkání a přidali ještě další tři branky. Utkání skončilo vysokým vítězstvím nejstarších dorostenců Sklářů, ale průběh utkání tomu úplně neodpovídal."

Hodnocení utkání slovy teplického trenéra Ladislava Jamricha: 

" Byl to náš první zápas po více jak dvouměsíční přestávce kvůli již zmíněné pandemii. Kluci velmi dobře vstoupili do utkání, naše hra měla potřebnou intenzitu, byli jsme silní v kombinac,i vytvářeli si gólové příležitosti bohužel bez gólového efektu. Ve druhé půli byli domácí lepším týmem, nám chyběla větší aktivit,a byli jsme nepřesní v kombinaci a nedůslední při bránění standardních situací. Měli jsme špatnou organizaci presinku, do utkání jsme se vrátili až 65. minutě a po rychlých přechodových akcí jsme přidali další důležité branky. Zápas si rozebereme u videa a věřím, že v dalším utkání se budeme prezentovat již kompaktnějším a zejména kvalitnějším výkonem."

Stínadla TV