Obrázek článku

A mužstvo zahájilo přípravu

A mužstvo FK Teplice dnes dopoledne zahájuje přípravu na jarní část FORTUNA:LIGY, po srazu v 9:00 se tým nejprve v 9:30 vydal do posilovny a následně od 10:00 na umělou trávu v areálu Stínadel, kde se bude připravovat až do svého odletu do Turecka na soustředění 20. ledna. Zítra na tým čekají neoblíbené fyzické testy na FTVS, od soboty pak přípravné zápasy v rámci Tipsport ligy v Mladé Boleslavi.

O příchodech do týmu jsme vás informovali už v minulých dnech. Na hostování z pražské Slavie přišel stoper Mohamed Tijani (článek ZDE), včera se uzavřeli přestupy brankáře Filipa Muchy a útočníka Filipa Žáka z Prostějova (článek ZDE). Na startu přípravy nechyběl také Václav Prošek z Ústí nad Labem, který se však v týmu žlutomodrých připravuje v rámci testů.

S mužstvem naopak již nebude během jarní části pokračovat Jan Rezek, který v závěru podzimu uspěl v příjmacích zkouškách na studium licence UEFA PRO. "Honza se už bude soustředit především na svou trenérskou činnost u naší mládeže a bude vypomáhat našemu B mužstvu v ČFL, ale jsme domluveni, že pokud by přišlo větší množství zranění nebo nemocí, tak s ním můžeme počítat pro případnou výpomoc," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Na hostování míří dvojice mladíků Matěj Radosta a Josef Švanda, prvně jmenovaný se připojí k týmu Varnsdorfu ve FNL a u druhého probíhají jednání o jarním působení v Ústí nad Labem. Svolení hledat si angažmá dostala dvojice David Černý a Denis Laňka, kterým v létě končí kontrakt na Stínadlech a klub nepočítá s jeho prodloužením. O dohodě o ukončení smlouvy s Amadou Diallem jsme vás informovali včera (článek ZDE). V tuhle chvíli také probíhají jednání o přestupu Karla Hasila a předčasném ukončení hostování Jana Čtvrtečky kvůli jeho malému hernímu vytížení.

Během přípravy se teplický tým nejprve třikrát představí v zimní Tipsport lize v Mladé Boleslavi, kde se postupně střetne s Varnsdorfem, Mladou Boleslaví a Táborskem. Následně 20. ledna odletí do Turecka, kde na soustředění v Beleku vyzve Rapid Vídeň, FC Lvov a posledním soupeřem bude Slavia Sofia. "Pauza nebyla moc dlouhá a ani příprava nás nečeká nijak dlouhá, takže nemusí být žádné velké galeje. Budeme mít hlavně herní tréninky, čeká nás soustředění v Turecku, kde budeme mít také dobré soupeře," říká Jiří Jarošík k přípravě.

FK Teplice · Štěpán Vachoušek při zahájení zimní přípravy.

FK Teplice · Jiří Jarošík při zahájení zimní přípravy

FK Teplice · Patrik Žitný při zahájení zimní přípravy

FK Teplice · Filip Mucha při zahájení zimní přípravy

FK Teplice · Filip Žák při zahájení zimní přípravy

Stínadla TV