Obrázek článku

Alois Hyčka: Musí se zakřičet, každý musí vědět, co na hřišti udělal špatně!

Teplice v sobotu ve druhém jarním kole prohrály doma s Baníkem Ostrava 0:5. Alois Hyčka, jeden z nejzkušenějších sklářů, byl po skončení nevydařeného duelu pochopitelně hodně naštvaný. Věří však, že se tým zvedne. „Určitě neházíme flintu do žita, i když je to facka jako blázen."

Začátek jara se vám vůbec nepovedl. Proč?
Dostáváme laciné góly. Když si sesumíruju ty dva zápasy, tak jsme dostali laciné góly. Nám takové góly nikdo nenabídne. Baníku jsme za druhý poločas nabídli spoustu šancí... Nechci být sprostý.

První půle přitom na pohled vypadají mnohem lépe než ty druhé. Můžeme v tom hledat nějakou spojitost, nebo jde o náhodu?
Jde o to, že do deseti minut ve druhé půli dostaneme gól. V tom to je. Pak to stojí za prd. Pak jsme to pořád hnali, ale místo abychom hráli zodpovědně, tak jsem soupeři nabídli další šance. Baník nás trestal z každého brejku. Možná pak hrajeme vabank, máme to otevřený. Ale Baník je kvalitní soupeř, z brejků nás potrestal. Pak to bolí.

Jakou roli hraje to, že vám řada hráčů chybí? Například proti Baníku bylo znát, že vepředu nebyl Gning...
Myslím, že chyběl, ale Vachy to zvládl. Snažil se jak v presinku, tak v útočné fázi. Nejde mu nic vyčíst. Možná, že kdyby Abu hrál od začátku, tak by tam Vachy přinesl určité oživení. Ale nejde hrát na kdyby, my si to prostě podělali. Myslím, že jsme hráli dobře, ale soupeř nás trestal úplně ze všeho, co jsme mu nabídli. V tom byla kvalita Baníku. My ty šance bohužel nevyužijeme.

Z kabiny byl po utkání slyšet křik. Pomůže zrovna taková forma vypořádání se s nezdarem?
Už jsem to za kariéru zažil hodněkrát. Nemůžeme se plácat po zádech po poločase, který prohrajeme nula pět, to nejde. Musí se zakřičet, každý musí vědět, co na hřišti udělal špatně. Každý si musí sám posypat popel na hlavu a přijmout kritiku. Kdybychom se po tomhle pochválili, tak by to byla cesta do pekla.

Jaký je výhled na další fázi jarní části? Vůbec vás nečekají lehcí soupeři.

Pro nás není nikdo lehký. My budeme bojovat asi až do konce sezony. Tohle nesmí být facka, která nás posadí na zadek a už nevstaneme. Musíme se zase semknout jako kabina. V dalších zápasech už musíme uhrát body. Třeba válkou. Fotbalovost bude muset jít za chvíli stranou, budeme to muset rvát silou. Musí se nám vyhýbat zranění, která máme. Myslím, že se zvedneme. Určitě neházím flintu do žita po druhém jarním kole, i když je to facka jak blázen a na h…. výsledek. Nezabalíme to!

Stínadla TV