Obrázek článku

Alois Hyčka: Musíme se koukat hlavně na sebe

Teplice mají před sebou nedělní zápas v Praze, kde se postaví Pardubicím. O důležitosti utkání mluví Alois Hyčka, který na jaře odehrál všechny zápasy sklářů.

Nesrazí vás předchozí hladká prohra se Spartou?
Doufám, že ne, první poločas nebyl od nás špatný. Pak nás položil ten první gól, po něm už to nebylo ono. Teď přijdou zápasy o život, které musíme zvládat. Se Spartou jsme jen mohli, teď už musíme.

Takže psychicky dole nejste...
Nebyli jsme z toho skleslí, jsme v pohodě. Máme za sebou výsledky, na které se dá navazovat. Na podzim to bylo horší, to nebyly žádné výhry, už jsme pomalu z toho padali do depresí. Teď se blíží nadstavba, musíme tam mít hlavy nahoře.

Teď vás čekají Pardubice, což je tým, na který se vám nedaří. Viz podzimní duel, který jste doma prohráli.
Náš týmový výkon a hra se změnil. V tom prvním zápase se nám nepovedlo několik situací, pak jsme dostali hloupý gól a následně o výsledku rozhodl podivně VAR, když Grigy první penaltu chytil. Nebyli jsme tehdy horší, ale neměli jsme tolik štěstí. Máme jim co vracet

Pardubice mají svoje problémy, ale vy se určitě budete soustředit hlavně na sebe.
V tuto chvíli má každý své problémy. I my máme vykartované, zraněné. Naše sestava bude jiná. Musíme se koukat hlavně na sebe, abychom odvezli body.

Ten cíl je jasný pro zbylých sedm zápasů - vyhnout se baráži. Navíc ten, kdo skončí po základní části třináctý a výše, bude mít v nadstavbě o jeden zápas doma navíc.
Chceme udělat co nejvíc bodů do konce základní části. Tohle budou body, které můžou rozhodovat ve finále. Je to vyrovnané, bude rozhodovat každý bod, i remízy budou důležité.

Stínadla TV