Obrázek článku

Bojovat o definitivní záchranu budeme v neděli v Ostravě

Fotbalisté Teplic můžou po třetím duelu nadstavbové části slavit záchranu. Po dvou vítězných domácích duelech hrají v Ostravě - Vítkovicích s Baníkem. Pokud uspějí anebo jejich soupeři v boji o záchranu zakolísají, budou „skláři" i v příštím soutěžním ročníku prvoligoví. Začíná se v nedělní 15. hodinu.

Tepličtí mají za sebou dva bodově stoprocentní zápasy. Nejprve před svými fanoušky porazili 1:0 Pardubice, poté přetlačili 2:1 Zlín. V tabulce si tak vytvořili sedmibodový náskok na barážovou pozici. Zároveň je jasné, že už nemůžou být poslední.

„Poslední krok bývá nejtěžší," ví trenér Severočechů Zdenko Frťala. „Máme nějaké problémy s vykartovanými hráči, tak věřím, že ti, kteří nastoupí, je plnohodnotně nahradí," dodává.

„Sklářům" budou kvůli kartám chybět Hora, Mareček a Gning, naopak karetní trest vypršel Mičevičovi a Grigarovi.

Hosté se budou muset také vypořádat s bouřlivou kulisou. „Na české poměry je na Baníku nádherná fotbalová atmosféra. Fanoušci Ostravy jsou známí tím, že za svým týmem vždy stojí a podpoří ho. A samotný tým teď má formu. Je kvalitní, daří se mu," chválí Frťala

Do slezské metropole jede fandit Teplicím plný autobus fanoušků. „Takovou dálku... Toho si moc cením. Nechceme je zklamat. Pro nás je to odměna, tak doufám, že to bude odměna i pro fanoušky."

Ostravští ve skupině o záchranu získali zatím čtyři body, když doma porazili 4:0 Brno a remizovali 1:1 v Jablonci. „Jasně, že je škoda, že jsme nevyhráli a nezajistili si už definitivní záchranu, ale po tom průběhu zápasu je i bod dobrý. Bylo to těžké utkání, otevřené na obě strany. I ten bod může mít cenu zlata," řekl ostravský Jiří Fleišman novinářům po dělbě bodů na jablonecké Střelnici.

Utkání se tedy hraje v neděli v 15:00, předprodej do sektoru hostů probíhá ZDE. Utkání bude řídit Jan Petřík s asistenty Tomášem Mokruschem a Jiřím Pečenkou. Čtvrtým rozhodčím bude Filip Konala. U VARu zasednou Ondřej Berka a Lucie Ratajová.

Stínadla TV