Obrázek článku

ČFL: FC Hradec Králové B - FK Teplice B 0:1

0:1 (0:1) 

  •  34. Procházka Dominik ( as. Hora Jakub ) - 0:1.

  • Střely na branku 1 : 4 ( 0 : 3, 1 : 1 ),
  • Střely mimo branku 3 : 5 ( 1 : 3, 2 : 2 ),
  • Zblokované střely 2 : 3 ( 1 : 1, 1 : 2 ),
  • Střely celkem 6 : 12 ( 2 : 7, 4 : 5 ),
  • Vyložené šance 1 : 2 ( 1 : 0, 0 : 2 ),
  • Rohy 3 : 6 ( 1 : 4, 2 : 2 ),
  • Ofsajdy 6 : 4 ( 5 : 3, 1 : 1 ),
  • Fauly 18 : 8 ( 8 : 1, 6 : 7 ).

  • OUT 59 min. Hural ( 24 ) - IN 59 min. Vachoušek ( 22 ).
  • OUT 83 min. Bulmaga ( 36 ) - IN 83 min. Hossam Mido ( 28).
  • OUT 88 min. Procházka ( 36 ) - IN 88 min. Sinu ( 19 ).

 54. Kateřiňák (HRK) -  44. Hural (TEP) 47. Bulmaga (TEP) 67. Hadinec (TEP) 84. Elmaghrabi (TEP) 91. Hossam Mido (TEP).

"K mistrovskému utkání 17.kola České fotbalové ligy zajížděl B-tým Sklářů v neděli brzy ráno na východ Čech na hřiště aktuálně 5.týmu tabulky, týmu FC Hradec Králové B.

Oba dnešní soupeři byli jen minimálně posíleni ze svých A-týmů a tak se obou stranách objevili vždy pouze dva hráči z aktuálního ligového kádru. Na straně domácích Mach a Kateřiňák a na straně hostů Čtvrtečka a Succar. Prvních 20 minut dnešního utkání na skvěle připraveném trávníku hradecké Slávie bylo tuhým bojem zejména mezi oběma šestnáctkami, kdy byla mírná převaha na straně domácích, ale v předfinální  a finální fázi se jejich ofenzivní hráči poměrně často vystavovali do postavení mimo hru. V úvodních 15 minutách byl celkem v 5 případech odmáván ofsajd Hradce. První náznak šance Sklářů přišel ve 20.minutě, kdy po rohu Rezka střelou přes hlavu výraznějším způsobem neohrozil brankáře Macha teplický Bulmaga, ale právě v tento moment převzali otěže utkání do svých rukou Teplice. Od této chvíle měli míč častěji na svých kopačkách právě Skláři, kteří domácí Votroky napadali velmi aktivně a velmi vysoko a to jim v těchto momentech utkání činilo poměrně značné problémy. A to vše logicky vyústilo ve 34.minutě ve vedoucí branku Teplic, když se po autovém vhazování obránce Hory uvolnil přes dva domácí obránce rychlonohý záložník Procházka, který z téměř nulového úhlu z pravé strany šajtlí doslova vymetl levý horní roh branky překvapeného hradeckého Macha – 0:1. Hostující ofenziva se i v následujících minutách častěji dostávala k ohrožení branky domácích, ale byli to paradoxně Votroci, kteří mohli dorážejícím Kosařem srovnat skóre několik málo vteřin před koncem 45.minuty, ale míč nakonec jen těsně minul pravou tyč Čtvrtečkovi branky a do kabin se tak šlo za stavu 0:1 pro Teplice.

Do druhého poločasu vstoupili aktivně domácí s jednoznačným cílem vstřelit vyrovnávající branku. Defenziva Teplic ale byla proti, pracovala téměř bezchybně a domácí až na několik málo výjimek nepouštěla do vážnějších šancí. Také ofenziva Sklářů se činila a do obrovské příležitosti se dostala v 63.minutě, kdy po centru Bulmagy z levé strany orazítkoval břevno hradecké branky Succar. Při pokusu o zisk odraženého míče byl v pokutovém území jednoznačně faulován teplický útočník Vachoušek, ale píšťalka sudího Fojtíka zůstala nepochopitelně němá. O několik málo vteřin později vyrazil gólovou střelu Succara z přímého kopu brankář Mach a domácí obrana dokázala zblokovat i nebezpečnou dorážku Hory a následně i Procházky. V nervózním závěru se domácí snažili alespoň vyrovnat, ale hosté své těsné vítězství bez výraznějších problémů ubránili a do Teplic nakonec odvezli důležité tři mistrovské body." 

"Jsem dnes velmi hrdý na svůj tým a mám obrovskou radost, že se nám podařilo zvítězit právě na hřišti Hradce Králové. Je to velmi kvalitní soupeř a v jeho domácím prostředí žádný tým nevyhrává často. Kluci dnes dokázali beze zbytku splnit naše taktické pokyny a předvedli velmi kompaktní a bojovný výkon. Již v kabině jsem zejména našim mladíkům zdůrazňoval, že je to pro ně obrovská příležitost se při minimálním posílení z našeho A-týmu předvést v co nejlepším světle a patří jim moje hluboká poklona za to, jak se této šance dokázali chopit a jakým způsobem se dnes proti hradeckým Votrokům prezentovali.

V žádném případě nás ale dnešní vítězství neuspokojí. Jedeme dál a jdeme si svou vlastní cestou, zápas od zápasu. Sezóna je dlouhá, tabulka vyrovnaná a nás čeká ještě hodně kvalitních a nevyzpytatelných soupeřů. My se od pondělí začínáme soustředit výhradně na dalšího soupeře v řadě, kterým bude v našem domácím prostředí v neděli 27. března od 11 hodin ambiciózní FK Chlumec nad Cidlinou. Budeme se během celého následujícího týdne ze všech sil snažit nepodcenit v přípravě ani ten nejmenší detail. Chceme se na Chlumec co nejlépe nachystat a to jak po fyzické, tak po mentální a taktické stránce."

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Záznam celého utkání sledujte ZDE.

Stínadla TV