Obrázek článku

ČFL: FC Slovan Liberec B vs. FK Teplice B - 3:4

3:4 (3:2) 

  •  37. Vachoušek Matyáš ( as. Procházka Dominik ) - 1:3,
  •  38. Bulmaga Vicu ( as. Nsunzu Ngosa ) - 2:3,
  •  70. Procházka Dominik ( as. Hural Pavel ) - 3:3,
  •  90.+2. Hora Jakub ( as. Ljevakovič Admir ) - 3:4.

  • Střely na branku 8 : 11 ( 5 : 7, 3 : 4 ),
  • Střely mimo branku 6 : 7 ( 3 : 4, 3 : 3 ),
  • Zblokované střely 4 : 5 ( 2 : 2, 2 : 3 ),
  • Střely celkem 18 : 23 ( 10 : 13, 8 : 10 ),
  • Vyložené šance 3 : 8 ( 2 : 6, 1 : 2 ),
  • Rohy 5 : 5 ( 2 : 3, 3 : 2 ),
  • Ofsajdy 1 : 0 ( 0 : 0, 1 : 0 ),
  • Fauly 5 : 8 ( 3 : 4, 2 : 3 ).

  • OUT 57 min. Nsunzu N. ( 12 ) - IN 57 min. Sinu K. ( 19 ),
  • OUT 61 min. Hadinec M. ( 20 ) - IN 61 min. Chaloupek Š. ( 18 ),
  • OUT 80 min. Procházka D. ( 37 ) - IN 80 min. Mido Hossam ( 20 ).

 55. Hora J. ( Teplice ) 70. Procházka D. ( Teplice ) 89. Sinu K. ( Teplice ).

"Ve 21.kole ČFL zamířila rezerva Sklářů v neděli v brzkých ranních hodinách na Městský stadion pod horou Ještěd, kde na ně čekala rezerva severočeského rivala Slovanu Liberec. Domácí nutně potřebovali body a tak se v jejich základní sestavě objevilo až 9 hráčů se statusem LS ( ligová smlouva ). Naopak Skláři dorazili na sever Čech posíleni pouze o 2 hráče ze širšího kádru teplického A-týmu.

Skláři vstoupili do utkání aktivně a první vyloženou příležitost měl již v 6.minutě Bulmaga, když hlavou těsně minul levou tyč liberecké branky. Byl to ale domácí Slovan, který v 8.minutě otevřel skóre. Po rychlém kontru po centru z pravé strany od Alijagiče skóroval přesnou střelou k tyči dobíhající Fašek – 1:0. Hosty ale branka nezaskočila a dále byli velmi aktivní. Ve 13.minutě mohl z volného přímého kopu skórovat teplický kapitán Ljevakovič, když jeho nebezpečnou střelu k tyči jen s velkou námahou vyrazil na roh brankář Pešl. Paradoxně ale opět uhodilo na druhé straně. Ve 14.minutě po dalším rychlém protiútoku Liberce si hostující obrana srazila míč nešťastně za záda marně se natahujícího brankáře Grümanna – 2:0. V 17.minutě po rohu Ljevakoviče měl již třetí vyloženou šanci Teplic stoper Lukáš, ale jeho hlavu mířící mezi tyče domácí brankář vytěsnil na roh. Ve 22.minutě po dalším centru skvělého Ljevakoviče prosvištěla hlavička útočníka Procházky jen těsně nad břevnem branky Liberce. Ve 24.minutě v nadějné pozici domácí obrana na poslední chvíli ukopla míč v nadějné pozici teplickému Vachouškovi a z následného rohového kopu propadlý míč u levé tyče ve vyložené šanci jen těsně minul ve skluzu stoper Lukáš. Ve 31.minutě vyprášil rukavice brankáře Pešla dělovkou z téměř 30-ti metrů Ngosa Nsunzu. Ve 33.minutě po centru Hadince poslal v nadějné pozici míč přímo do rukou brankáře Liberce aktivní bek Hora. Tepličtí byli opravdu hodně, hodně aktivní, ale ani pět vyložených příležitostí za 25 minut nepřineslo jedinou branku. A tak to byli opět domácí, kteří po samostatném úniku Tupty šli ve 35.minutě do výrazného vedení – 3:0. Pro Skláře byl opravdu velice frustrující fakt, že se jim ani z tak velkého  množství šancí nepodařilo překonat brankáře Pešla a naopak Liberec byl maximálně efektivní. To se ale změnilo ve 37.minutě, kdy po parádní zpětné přihrávce Procházky z první přesně zamířil do liberecké sítě Matyáš Vachoušek – 3:1. A o minutu později to bylo pro teplické ještě veselejší, když Nsunzu obešel brankáře a přihrávkou do strany našel skvěle postaveného Bulmagu, které rozvlnil libereckou síť podruhé – 3:2. A tak Skláři byli během několika desítek vteřin zpět v téměř ztraceném zápase. Skláři v závěrečných minutách první půle dokonce usilovali o vyrovnání, ale do kabin se nakonec šlo za stavu 3:2 pro Liberec a druhý poločas tak rozhodně sliboval zajímavou a dramatickou podívanou.

Stejně jako první polovina utkání začala i druhá půle velkou aktivitou Sklářů, ale důsledná obrana Liberce odrážela útoky hostů až do 69.minuty, kdy po centru Vachouška skóroval hlavou Hural. Bohužel radost Teplic z vyrovnání trvala jen pár vteřin, protože pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd, který ale ani po utkání zhlédnutý videozáznam neprokázal. Hráče ve žluto-modrých dresech ale tento moment v žádném případě nezlomil a již za dvě minuty bylo znovu srovnáno, když se po přihrávce Hurala z úniku prosadil Dominik Procházka – 3:3. V 77.minutě mohli jít hosté dokonce do vedení, když aktivní Bulmaga z nadějné pozice jen těsně přestřelil libereckou branku. Tepličtí ale byli i nadále neúnavní a stále se snažili o dokonání senzačního obratu. A to se jim nakonec podařilo ve druhé minutě nastavení. Kapitán Admir Ljevakovič si nejprve na levé straně vyměnil míč s egyptským záložníkem Midem, pak ho zkušeně zasekl před dotírajícím obráncem Liberce a přesně mířenou střelou trefil vzdálenější tyč branky domácích a od té se míč odrazil přímo k dobíhajícímu obránci Horovi, který ho od svých prsou dorazil až za záda bezmocného brankáře Pešla - 3:4. Naplno tak mohla propuknout obrovská euforie a radost hráčů ve žluto-modrých dresech, neskutečný obrat byl dokonán.

Diváci tak dnes mohli na Městském stadionu v libereckém Sportparku sledovat neuvěřitelné utkání, ve kterém domácí v prvním poločase vedli již o tři branky, ale hosté prokázali neskutečnou sílu a odhodlání a v posledních vteřinách dokonali fantastický obrat a zcela po zásluze odvezli mistrovské body z pod Ještědu domů na teplická Stínadla."

"Chtěli jsme dnes vstoupit do utkání aktivně a to se nám i podařilo. Během úvodních 30 minut jsme si vytvořili obrovské množství brankových příležitostí, ale bohužel bez gólového efektu. Naopak domácí trestali každé naše sebemenší zaváhaní v defenzivě a ve 35.minutě svítilo na tabuli hrozivé skóre 3:0 pro Liberec. I přesto jsem klukům stále věřil, že jsou schopni utkání otočit, ale nejen mě bylo jasné, že si to vyžádá maximální nasazení, stoprocentní koncentraci a výkon na samotné hraně našich schopností a dovedností. Kluci to velice rychle pochopili a to bylo základem jejich dnešního úspěchu. Zlomovým momentem byly naše dva slepené góly ve 37. a 38.minutě, které nás rychle vrátily zpět do hry a dali nám příležitost porvat se ve zbytku utkání o vítězství. Druhá půle patřila nám a šli jsme si s obrovským odhodláním pro tři body. I když si domácí dokázali vypracovat další šance, kluci dnes prokázali obrovské srdce a nezměrnou vůli a nakonec byli zcela po zásluze odměněni neskutečným obratem z 0:3 na 4:3. Opět nás dnes táhl fantastický Ljeva, kolem kterého kluci rostou každým zápasem a jsou schopni ze sebe i díky němu dostat to nejlepší ve prospěch celého týmu.

Právě pro taková utkání, jako bylo to dnešní, má naše práce a dřina smysl a já jsem opět na svůj tým pyšný a musím borce pochválit za nezměrnou vůli a maximální nasazení po celých 90 minut dnešního těžkého utkání, které ale bylo z obou stran vedené v duchu fair play bez zbytečných faulů a tvrdých zákroků.

Momentálně se ale rozhodně nedíváme dále a nikam jinam než na našeho dalšího soupeře, kterým bude již příští neděli na hřišti v Dubí – Pozorce tým Bohemians Praha 1905. Je to pro nás další obrovská výzva, na kterou se budeme během celého týdne maximálně koncentrovat a chceme před domácími fanoušky předvést opět atraktivní hru a pokusíme se i v tomto utkání uspět."

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Komentář k utkání a hodnocení trenéra soupeře čtěte ZDE.

Podrobný komentář na webu OnLajny.cz čtěte ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE.

Stínadla TV