Obrázek článku

ČFL: FK Teplice B vs. SK Zápy - 1:2

                           

1:2 (0:1) 

  •  82. VACHOUŠEK Matyáš - 1:2.

  •  33. RŮŽEK Patrik - 0:1,
  •  55. JELÍNEK Jan - 0:2.

  • Střely na branku 3 : 4 ( 0 : 3, 3 : 1 ),
  • Střely mimo branku 4 : 3 ( 2 : 2, 2 : 1 ),
  • Zblokované střely 3 : 3 ( 1 : 1, 2 : 2 ),
  • Střely celkem 10 : 10 ( 5 : 8, 11 : 7 ),
  • Vyložené šance 2 : 2 ( 0 : 2, 2 : 0 ),
  • Rohy 1 : 6 ( 0 : 5, 1 : 1 ),
  • Ofsajdy 0 : 3 ( 0 : 2, 0 : 1 ),
  • Fauly 15 : 13 ( 13 : 6, 2 : 7 ).

  • OUT 55 min. Pokorný V. (29)  -  IN 55 min. Korselt M. (37),
  • OUT 65 min. Sinu K. (19)  -  IN 65 min. Köstl D. (28),
  • OUT 78 min. Jamrich L. (18)  -  IN 78 min. Lána M. (20).

 20. Hora J. (Teplice) 29. Pokorný V. (Teplice) 31. Rezek J. (Teplice) 68. Ljevakovič A. (Teplice)  47. Petrlák M. (Zápy) 88. Duben J. (Zápy) 90. Růžek P. (Zápy) 90. + 1. Hrubeš K. (Zápy)

"Závěrečné utkání České fotbalové ligy ročník 2021/22 odehrála rezerva Sklářů na domácím hřišti v Dubí – Pozorce proti lídrovi celé soutěže, týmu SK Zápy.

Hosté mají velice zkušený tým a v jarní části prohráli pouze jeden jediný zápas. A kvalita vedoucího týmu, který trénuje od začátku roku jako hlavní kouč Petr Vrabec, byla patrná od úvodního hvizdu rozhodčího Pavla Štrincla. První poločas ovládly dle zápasových statistik jednoznačně hostující Zápy. Vytvořili si celkem tři vyložené brankové příležitosti a jednu z nich dokázal ve 33. minutě po závaru v šestnáctce Teplic proměnit Patrik Růžek, když z těsné blízkosti z hranice malého vápna překonal brankáře Grümanna – 0:1. Domácím se v první půli v ofenzivě příliš nedařilo a branku Karla Hrubeše ohrozili jen minimálně. A když ani hosté další branku nepřidali, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Také vstup do druhé půle měli lepší hosté a po 10 minutách hry se jim podařilo vstřelit druhou branku z volného přímého kopu, kdy svou pravděpodobně životní trefu zaznamenal Jan Jelínek – 0:2. Domácí hráče ale neodradilo ani dvoubrankové manko a začali být v závěrečné třetině utkání daleko více nebezpeční, přidali na důrazu a zpřesnili kombinaci. Hráčů ve žluto-modrých dresech bylo najednou plné hřiště a kontaktní branka doslova vysela ve vzduchu. Tu se nakonec Sklářům podařilo vstřelit v 82.minutě po parádní individuální akci Matyáše Vachouška, který se probil přes několik hostujících obránců, vnikl do pokutového území a z těžkého úhlu prostřelil ke vzdálenější tyči zkušeného Hrubeše – 1:2. Hosté po brance zpozorněli a začali se obávat o výsledek. Teplice dále dobývali jejich branku a když v 90. minutě prošel pokutovým územím dalekonosný projektil Marka Vobeckého, hostujícím hráčům v červeno-bílých dresech na několik vteřin ztuhla krev v žilách. Bohužel střele "Boba" chyběli milimetry a tak nakonec skončila jen na levé tyči. Hosté i proto své těsné vedení nakonec uhájili a mohli tak po závěrečném hvizdu rozhodčího oslavit své celkové vítězství v České fotbalové lize za soutěžní ročník 2021/22."

"Klukům jsem dnes ani nemusel nic říkat, sami měli obrovskou motivaci. Chtěli Zápy doma porazit a rozloučit se tak s našimi skvělými fanoušky vítězstvím. Šanci dostalo opět až 6 talentovaných hráčů z našeho nejstaršího dorostu U19 a i oni se chtěli divákům a také svým blízkým "ukázat". S nimi samozřejmě nastoupili naši nejzkušenější borci Ljeva a Réza, ti tomu dali myšlenku a své bohaté zkušenosti. Ve druhém poločase se dařilo i našim zkušenějším hráčům, na které se spoléháme po celou sezónu a kteří tvoří jádro našeho týmu. Jsem dnes spokojený s přístupem všech našich borců, vydali ze sebe opravdu maximum. Klobouk dolů před celou partou, která se tady během sezóny vytvořila. 

Dnešní porážka nás samozřejmě mrzí, protože jsme dostali góly ze dvou standardních situací, tam nás soupeř bohužel nachytal. Jednou po autu, pak i nechytatelnou střelou z přímého kopu. V samotném závěru trefil Marek Vobecký tyčku, tam nám chybělo i kousek štěstí.

Zápy dnes měly obrovskou kvalitu a ukázaly, proč jsou v ČFL momentálně nejlepším týmem. Já si rozhodně velice cením toho, že i s takto kvalitním soupeřem kluci za nepříznivého stavu 0:2 ukázali obrovské srdce a skvělý charakter. V závěru nám chybělo opravdu jen velice málo a mohli jsme i zdánlivě ztracené utkání nakonec zremizovat." 

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE. 

Aktuálně se čeká na nahrání záznamu na web TVCOM.cz !

Stínadla TV