Obrázek článku

ČFL: SK Sokol Brozany vs. FK Teplice B - 2:1

2:1 (0:0) 

Branky Brozan:

  •  76. Šup Dominik ( pokutový kop ) - 1:1,
  •  90.+2. Šup Dominik - 2:1.

Branky Teplic:

  •  64. Procházka Dominik ( as. Lukáš Martin ) - 0:1.

Statistiky utkání:

  • Střely na branku 3 : 2 ( 0 : 1, 3 : 1 ),
  • Střely mimo branku 3 : 4 ( 1 : 4, 2 : 0 ),
  • Zblokované střely 3 : 2 ( 1 : 2, 2 : 0 ),
  • Střely celkem 9 : 8 ( 2 : 7, 7 : 1 ),
  • Vyložené šance 1 : 1 ( 0 : 0, 1 : 1 ),
  • Rohy 2 : 5 ( 0 : 4, 2 : 1 ),
  • Ofsajdy 2 : 1 ( 1 : 1, 1 : 0 ),
  • Fauly 14 : 20 ( 8 : 8, 6 : 12 ).

Sestava Teplic:

Střídání Teplic:

  • OUT 40 min. Hadinec M. (20)  -  IN 40 min. Elmaghrabi M. (32),
  • OUT 46 min. Hural P.       (24)   -  IN 46 min. Lukáš M.           (27),
  • OUT 77 min. Lukáš M.     (27)  -  IN 77 min. Jungmann M.   (17).

Karty:

 39. Šup (Bro) 69. Krátký (Bro)  29. Vobecký (Tep) 39. Procházka (Tep) 57. Hasil (Tep) 76. Ljevakovič (Tep),  78. Jungmann (Tep) 80. Ljevakovič (Tep) 92. Elmaghrabi (Tep).

Komentář k utkání:

"V neděli 22. 5. zajížděla rezerva Sklářů k mistrovskému utkání 26.kola ČFL na hřiště do Brozan. Místní Sokol je aktuálně čtvrtým týmem tabulky a byl favoritem tohoto duelu.

První poločas nabídl více jak třem stovkám diváků zajímavou podívanou se šancemi na obou stranách, ale bohužel bez brankového vyjádření. Do druhé půle vstoupili lépe domácí Brozany, které dostávali obranu Teplic pod tlak a poměrně často kombinovali v blízkosti jejich branky. Defenziva Sklářů v čele s brankářem Němečkem ale pracovala spolehlivě a i když převaha domácích byla zřejmá, tak vyložených příležitostí měli Brozany poskrovnu. Ofenziva žluto-modrých to měla proti pozorné a kompaktní obraně domácích těžké a jen složitě hledala alespoň minimální prostor k ohrožení branky brozanského Švejdy. To se jí ale nakonec podařilo v 64.minutě (čas 63:44), kdy po rychlé a přímočaré akci na několik málo doteků po ose Elmaghrabi – Vachoušek – Lukáš zakončoval podél vybíhajícího domácího brankáře rychlonohý teplický záložník Procházka – 0:1. Pro domácí to byl po jejich zřetelné územní převaze překvapivý úder, který nikdo z přítomných nečekal. Domácí v ten moment vypadli z tempa a obrana Sklářů je do vážnějších situací nepouštěla.

Zpátky do hry dostal domácí tým v 76.minutě překvapivě hlavní rozhodčí Severýn, který nepochopitelně z přehledné pozice posoudil útočný faul domácích jako pokutový kop proti Teplicím. Pokud by někdo tvrdil něco jiného, stačí se podívat na přiložený záznam, kdy po centru Jindráčka v čase 73:52 domácí hráč Tichý s číslem 21 evidentně oběma rukama strčil teplického obránce Horu přímo do svého spoluhráče s číslem 11 Studeckého a ještě sám následně teatrálním způsobem padl k zemi doslova jako podťatý. Penaltu po oprávněných protestech hostujících hráčů nakonec proměnil Šup – 1:1.

Hlavní rozhodčí Severýn navíc ještě v 80.minutě po druhé žluté kartě přísně vyloučil teplického kapitána Ljevakoviče a poslal tak hosty do závěrečných rozhodujících minut utkání do oslabení. Brozany se tak díky absenci defenzivního štítu Teplic snadněji dostávali před jejich branku. Hostující obrana ale statečně i v 10-ti hráčích odrážela ataky domácích, kterým se nakonec přeci jen podařilo podruhé skórovat. Ve druhé minutě nastavení, přesně v čase 91:43, odvrácený centr Krátkého šťastně trefil dobře postavený Šup a zajistil tak domácím "šťastné" tři body."

Hodnocení trenéra Ladislava Jamricha:

"Dnešní utkání se mi nehodnotí lehce, jsem plný emocí a v první řadě zklamaný, že se nám nepodařilo v Brozanech bodovat. Domácí nás zejména ve druhé půli dostávali často pod tlak, ale kluci mu dokázali vzdorovat a povedlo se nám po skvělé kombinační akci jít do vedení. A i když hlavní rozhodčí dostal domácí zpět do hry nepochopitelně nařízenou penaltou, měli jsme utkání zvládnout lépe takticky a dohrát ho do podle mého názoru spravedlivé remízy. I já jsem měl v závěru zachovat více klidu a své hráče spíše podpořit, protože se opravdu vydali ze všech sil a i když se jim zrovna tolik nedařilo, tak dřeli a bojovali až do samotného konce.

Všechna naše tři střídání byla vynucená a pokaždé bohužel kvůli zranění. Věřím, že se Pavel Hural a taky Milan Hadinec dají do dalšího utkání zdravotně dohromady, ale to nám potvrdí až nejbližší dny a podrobnější vyšetření u klubového lékaře. Bohužel fatální je zranění střídajícího Martina Lukáše, který rozhodl utkání proti Mladé Boleslavi a hrál ve velké pohodě. Nohu má na 6 týdnů v sádře a do konce této sezóny již nebude k dispozici. To mě opravdu velice mrzí a přeji Marťasovi co nejrychlejší návrat na hřiště.

Utkání v Brozanech je ale v tuto chvíli pro nás již minulostí a od pondělí se začínáme soustředit na nedělní domácí utkání proti B-týmu pražské Dukly, ve kterém budeme rozhodně chtít uspět."

Zápis o utkání:

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Videozáznam utkání:

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE.

Stínadla TV