Obrázek článku

Daniel Trubač: Probereme to a pojedeme dál

​Daniel Trubač měl v nedělním utkání se Slováckem těžkou roli. Hlavně v první půli se příliš nedostal k míči, protože jeho tým se uchýlil k nakopávaným balonům. Poté, co se hra Teplic zlepšila, byl jednou z hlavních postav snahy o vyrovnání. Nepovedlo se, „skláři" s hosty z Uherského Hradiště prohráli 0:1.

Poprvé na jaře nemáte ani bod. Proč?
Slovácko bylo výborné. V první půli bylo živé, rychlé, důrazné, vyhrávalo osobní souboje na středu, to se nám nedařilo. My hráli něco jiného, než chceme. Chceme hrát po zemi, ale bohužel se to dostalo do fáze, kdy míč byl více ve vzduchu. Hosté měli navrch, měli dva vysoké útočníky, takže měli balony. Řekl bych, že Slovácko bylo i šťastnější.

Nepřišel jste si zbytečný, když jste neměl balon? Všechny letěly vzduchem. A byla znát absence Fortelného?
Samozřejmě, chyběl. On je hodně fotbalový. Těžko říct, jak by mu zápas sedl proti důraznému a bojovnému Slovácku. Škoda porážky. Ale myslím, že kdybychom ještě hráli patnáct minut, tak tam gól dotlačíme. Podle mě rozhodla jedna chyba. Hosté si to pak pohlídali.

Šancí jste ale neměli moc.
To je pravda, Slovácko mělo víc šancí. Zase nám pomohl Tomáš Grigar. My mu to moc neulehčili. Ale víte, jak to je... Někdy statistiky mluví ve váš prospěch a zápas prohrajete, jindy je to obráceně. Měli jsme nějaké závary, standardky... Někdy nám chyběl kousíček.

Co pro vás takhle porážka znamená?
Není nic příjemného, když prohrajete. Zvlášť, když vidíte tabulku, ve které hrajeme o záchranu. Na druhou stranu se nemůžeme dívat na ostatní, musíme sbírat body, jít zápas od zápasu. Probereme to a pojedeme dál.

Kolo před tímto jste také nehráli dobře. Vypadá to, že se dostáváte do nějaké herní nepohody. Jak to nakopnout?
Jak to nakopnout? Nevím. Sám jsem z toho byl rozčarovaný už v první půli. Opravdu jsme se nedostávali do šancí, nedokázali jsme si víc vyhovět. Musíme zlepšit součinnost celého týmu. Už v Olomouci to nebylo ono, jak říkáte. Dneska to bylo podobné nějakých sedmdesát minut, ale pak jsem cítil, že chybí kousek, abychom srovnali.

Stínadla TV