Obrázek článku

Do Teplic přichází Jakub Křišťan ze Slavie Praha

Mladý devatenáctiletý záložník Slavie Praha a také reprezentačních týmů do dvaceti a jednadvaceti let Jakub Křišťan přichází na přestup do FK Teplice. "Jakub je velkým talentem svého ročníku, poslední rok a půl strávil ve druhé lize ve Vlašimi, kde se prezentoval velmi dobře, což jsme mohli vidět i při vzájemném barážovém dvojzápase. Jsme moc rádi, že se nám ho povedlo přivést na přestup do našeho klubu," říká sportovní ředitel FK Teplice Štěpán Vachoušek.

Křišťan je odchovancem sešívaných, strávil zde celou mládežnickou kariéru od útlého dětství. V osmnácti letech povýšil z dorostu do B mužstva a po půl roce v České fotbalové lize se přesunul na farmu Slavie do Vlašimi. V jejím dresu zasáhl střední záložník do 46 soutěžních zápasů. "Moc bych se chtěl v Teplicích prosadit, nasbírat co největší herní vytížení a hlavně Teplicím pomoci k vyšším příčkám," přeje si mladý záložník.

Kromě klubové kariéry patří Křišťan také do mládežnických reprezentací, v uplynulém ročníku patřil do kategorie U20, ale v závěru sezóny si odbyl také premiéru za mužstvo do jednadvaceti let, když zasáhl jako střídající hráč do kvalifikačního duelu s Andorrou. "Jakub Křišťan patří mezi nejvýraznější mladé hráče Česka, svůj potenciál dokazuje na klubové i reprezentační úrovni. V tuto chvíli přišel čas na zásadní krok v seniorské kategorii, Teplice vnímáme pro jeho fotbalový rozvoj jako ideální destinaci. Realizační tým dokázal už v loňské náročné sezoně, že chce a umí pracovat s mladými hráči, o Jakuba projevovaly Teplice dlouhodobější a intenzivní zájem. Jakub dostane šanci a bude záviset pouze na něm, jak si s ni dokáže poradit," dodává Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Stínadla TV