Obrázek článku

Do Teplic přichází stoper Nemanja Mićević

Mladý srbský stoper Nemanja Mićević přichází na přestup do FK Teplice z argentinského Talleres Cordoba. „Od začátku přípravy bylo naší prioritou přivedení stopera, rozhlíželi jsme se po České republice, kde jsme však nenašli žádnou vhodnou či finančně dostupnou alternativu, proto jsme obrátili pozornost do zahraničí, kde se naskytla možnost získat Nemanju, který má zkušenosti ze srbské ligy i reprezentačních výběrů,“ říká ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Levonohý stoper, který oslaví v sobotu 24. narozeniny, má za sebou starty v srbském národním týmu do jednadvaceti let a jeden start už má na svém kontě i v dospělé reprezentaci. Mićević prošel mládežnickými týmy OFK a Partizan Bělehrad. Dospělý fotbal začal hrát v klubu FK Mladost Lucani, za který nastoupil v 85 ligových utkáních. Z Lucani posléze přestoupil do Argentiny, odkud míří na přestup do Teplic. "Veškeré náležitosti se podařilo dotáhnout a zaregistrovat, takže bude připravený už k zítřejšímu utkání s Bohemians," dodává sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Kromě příchodu Mićeviće se již podařilo dokončit další přesuny v teplickém kádru. Dotaženo je hostování Babacara Sy z pražské Slavie, opačným směrem pak zamířili na druholigová hostování Yehor Tsykalo (Opava), Jakub Křišťan (Vlašim), Josef Švanda (Varnsdorf) a na testy do Prostějova odešel po návratu ze soustředění v Turecku Jakub Emmer, do slovenské nejvyšší soutěže do Zlatých Moravců jde pak hostovat Roman Čerepkai.

Stínadla TV