Obrázek článku

Dominik Pleštil: Do Teplic se těším!

Až do konce tohoto ročníku FORTUNA:LIGY může na Stínadlech hostovat 23letý krajní záložník Dominik Pleštil. V Jablonci měl v minulé sezoně vydatné zápasové vytížení a nakročeno dokonce k zahraničnímu angažmá, v právě probíhající sezoně ale vinou různých okolností tolik zápasů neodehrál.

Jak se seběhlo, že jste zamířil do Teplic?
Bylo to rychlé. V úterý po tréninku mi to klub řekl, mluvil se mnou i pan Pelta a bylo to hotové. Já řekl, že půjdu do Teplic rád, angažmá může pomoct oběma stranám. Těším se!

Vy jste v Jablonci v minulé sezoně hrál celkem pravidelně, ale v letošní sezoně máte jen čtyři starty. Co se stalo?
Přišel nový trenér a nějak to nešlo. Nedokážu na to pořádně sám odpovědět. Bylo to složité. Měl jsem nějaké zdravotní problémy, celkově to nebyl dobrý půlrok. Hlavně z mé strany.

Co vás trápilo?
Měl jsem zápal plic, pak covid. Dlouho trvalo, než jsem se dal do kupy. Na podzim jsem měl natažený břišák. Ale teď už jsem zdravý na sto procent a těším se, až budu hrát, proto se do Teplic těším. Věřím, že budu hrát a pomůžu týmu se vyhrabat ze spodku tabulky.

Měl jste nakročeno i k angažmá v Norsku. Proč to tam nevyšlo.
Neprošel jsem zdravotními testy, zhatil to covid. Byl jsem z toho špatný, ale jsem mladý, snad ještě nabídka přijde.

V Teplicích je šance na základní sestavu, když to v Jablonci teď nešlo?
Asi jo, ale záleží jen na mě, jestli si řeknu o šanci na trénincích. Všichni jsou tu milí a hodní. Sice nikoho neznám osobně, jen ze zápasů, ale líbí se mi tu.

Jaký post je váš oblíbený?
Pod panem Radou jsem hrál pravého krajního záložníka. Ale budu hrát tam, kam mě pan trenér dá, kde mě potřebuje tým.

Debut můžete mít se Slavií. Proti ní jste už na jaře nastoupil, tak víte, co na ni platí?
My prohráli 1:5 v Edenu, tak jsem to moc nezjistil... (smích) Je rozdíl hrát u ní doma, nebo doma. Doma je větší šance něco uhrát. Slavia je nejlepší klub u nás, musíme se pokusit něco urvat.

Stínadla TV