Obrázek článku

FK Teplice B - TJ Jiskra Domažlice 6:1 (2:1)


6:1 (2:1) 

  •   15. Succar Canote Juan Matias ( as. Lukáš Martin ) - 1:0,
  •   20. Succar Canote Juan Matias ( as. Nsunzu Ngosa - 2:0,
  •   47. Vachoušek Matyáš ( as. Hural Pavel ) - 3:1,
  •   53. Vachoušek Matyáš ( pokutový kop - 4:1,
  •   81. Procházka Dominik ( as. Hural Pavel ) - 5:1,
  •   89. Vachoušek Matyáš ( as1. Procházka Dominik, as2. Bulmaga Vicu ) - 6:1.

 

  • Střely na branku 10 : 4 ( 3 : 3, 7 : 1 ),
  • Střely mimo branku 8 : 4 ( 4 : 3, 4 : 1 ),
  • Zblokované střely 4 : 4 ( 2 : 2, 2 : 2 ),
  • Střely celkem 22 : 12 ( 9 : 8, 13 : 4 ),
  • Vyložené šance 4 : 1 ( 2 : 1, 2 : 0 ),
  • Rohy 3 : 2 ( 0 : 2, 3 : 0 ),
  • Ofsajdy 1 : 1 ( 0 : 1, 1 : 0 ),
  • Fauly 13 : 15 ( 5 : 5, 8 : 10 ).

  • OUT 69 min. Hasil Karel ( No. 18 ) - IN 69 min. Lukáš Martin ( No. 27 ).

"Rezerva Sklářů hostila v sobotním deštivém dopoledni po podzimu pátý tým skupiny A České fotbalové ligy, tým TJ Jiskra Domažlice. Hosté minulý víkend zvítězili 4:2 na hřišti B-týmu Bohemians Praha. Také Skláři v posledním přípravném utkání tento týden v úterý zvítězili 1:0 po velmi dobrém výkonu na hřišti německého Dynama Drážďany U23 a proto vzájemný duel sliboval opravdu zajímavou podívanou.

První poločas byl velkou bitvou hlavně o střed hřiště, kdy zejména hosté byli od úvodních minut utkání velmi aktivní. Na domácích se v úvodu projevil náročný program celého týdne a tak šlo o hodně vyrovnaný boj odehrávající se ve valné většině mezi oběma šestnáctkami. Tomu také odpovídaly zápasové statistiky, které byli na obou stranách ve všech důležitých aspektech téměř identické. Do vedení šli v 15.minutě Skláři, když peruánský útočník Succar Canote usměrnil dlouhý křižný centr stopera Lukáše zblízka přímo za záda bezmocného brankáře Růžičky – 1:0. Za dalších 5 minut to byl opět útočník Succar Canote, který po rychlé akci překonal nádherným lobem vyběhnuvšího brankáře hostí po příhře zambijského záložníka Nsunzu Ngosy. Ale ani hosté nezůstávali pozadu a ve 22.minutě po závaru v pokutovém území Teplic snížil tvrdou střelou na rozdíl jediné branky domažlický Vojtěch Černý – 2:1. Ve 33.minutě mohli jít opět do dvoubrankového vedení domácí, když v obrovské šanci tváří v tvář nepřekonal hostujícího brankáře nejdříve Žitný a následně odkrytou branku těsně minuli dobíhající Succar Canote a také stoper Karel Hasil. Do konce poločasu se již ale skóre nezměnilo a utkání dále pokračovalo hlavně v duchu tuhého boje o střed hřiště.

Do druhého poločasu vyběhly na straně Teplic čerstvé "mladé pušky", které svým aktivním pohybem a jednoduchou účelnou hrou na málo doteků dostávali postupem času stále více unavenější defenzivu Domažlic do úzkých a mladý domažlický brankář Červený byl neustále v permanenci. Skóre druhé půle otevřel již po dvou minutách výborně hrající Matyáš Vachoušek, který po příhře aktivního Pavla Hurala zvýšil na 3:1 pro domácí. O dalších 6 minut to bylo již 4:1, když faulovaný Matyáš Vachoušek sám proměnil nařízený pokutový kop. Další minuty dnešního duely se nesly ve znamení tlaku domácích, kteří dále navyšovali poměr statistických údajů jednoznačně ve svůj prospěch. Pátou branku domácích vstřelil hlavou do odkryté branky po tvrdé, brankářem hostí vyražené, střele Pavla Hurala dobíhající Dominik Procházka – 5:1. Skóre dnešního utkání uzavřel v posledních vteřinách svou dnešní třetí brankou Matyáš Vachoušek po rychlé a přesné kombinaci moldavského záložníka Vicu Bulmagy a přihrávajícího plejera Dominika Procházky – 6:1."

"Mám upřímnou radost z toho, jak kluci dnešní utkání proti velmi dobře hrajícímu soupeři zvládli a jakým výkonem se v dnešním duelu prezentovali.

V úvodu byly Domažlice hodně aktivní a na nás se projevil náročný program tohoto týdne, kdy jsme měli v nohou těžké úterní utkání na hřišti Dynama Drážďany. Přesto ale kluci dřeli a po dvou rychlých a výborně sehraných kontrech jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Soupeři se sice podařilo snížit na rozdíl jediné branky, ale v dalším průběhu bylo utkání hlavně tuhým bojem ve středu hřiště o každý centimetr hrací plochy. Jiskra prokazovala svou kvalitu a její výsledky v podzimní části ČFL jistě nebyly náhodné.

Do druhého poločasu jsme vystřídali sedm hráčů a dařilo se nám postupem času přehrávat stále unavenější a zranitelnější defenzivu Domažlic. Utkání se tak ze středu hřiště přesunulo hlavně do křídelních prostor a také do šestnáctky hostí. Naši mladí hráči se v těchto momentech opravdu činili a čtyři vstřelené branky s několika dalšími vědomě vypracovanými šancemi jsou toho jednoznačným důkazem. Mám z jejich výkonu opravdu dobrý pocit a je vidět, že se nám tvrdá každodenní práce vyplácí a ve hře se stále více objevují věci, kterým se v tréninku věnujeme a kluci si je vzali za své.

Rozhodně však zůstáváme nohama pevně na zemi a i dále budeme s pokorou a odhodláním bojovat zápas od zápasu za naše žluto-modré barvy. Pro nás trenéry je ale příjemné sledovat, že rostoucí konkurence a stále vyšší kvalita motivuje a žene všechny naše borce tím správným směrem."

Stínadla TV