Obrázek článku

FK Teplice podpoří očkování v Nemocnici Teplice

​Teplický klub se rozhodl podpořit snahy o zlepšení situace s pandemií covidu-19 a věnuje těm, kteří se nechají nově naočkovat v očkovacím centru Nemocnice Teplice (nachází se v pavilonu "J") vstupenky na následující ligová utkání. "Vzali jsme si příklad z českobudějovického Motoru, který přistoupil k podobné akci. I my vnímáme, že očkování je jednou z mála cest, jak zabránit zaplňování nemocnic, kvůli čemuž poté hrozí také další uzavírání sportovních akcí, což si nikdo z nás nepřeje," říká ředitel marketingu a komunikace FK Teplice Martin Kovařík.

Každý, kdo se nechá v teplické nemocnici od úterý 23. listopadu očkovat první dávkou očkování proti nemoci covid-19, tak obdrží vstupenku na následující utkání se Zlínem, které se na Stínadlech hraje 4. prosince od 15:00. Akce by poté měla pokračovat i na poslední domácí zápas v letošním roce s Mladou Boleslaví. "Jsme moc rádi, že se FK Teplice rozhodl takto motivovat nejen příznivce klubu, ale všechny obyvatele Teplic a okolí," děkoval na dálku ředitel zdravotní péče Nemocnice Teplice MUDr. Tomáš Hrubý.

Od dnešního dne je doklad o očkování či o prodělané nemoci jedinou možností, jak sportovní zápasy, ale i další akce či restaurace, navštěvovat. Dalších ligových zápasů už nebude možné se zúčastnit jen s negativními testy. "Klub se musí řídit vládními nařízeními a samozřejmě také Protokolem LFA. Na jeho aktualizaci momentálně čekáme, ale podle vládních nařízení by z těchto pravidel měla mít výjimku mládež do osmnácti let, rozočkovaní jedinci a také osoby s kontaindikací. Těm by měl pro návštěvu utkání stačit PCR test," vysvětluje Kovařík.

Stínadla TV