Obrázek článku

Filip Žák: Podali jsme velmi dobrý výkon

Filip Žák, útočník Teplic, dal v Plzni gól, přesto jeho mužstvo vyšlo na západě Čech naprázdno. Gólově i bodově, Viktorka totiž vyhrála gólem z penalty 1:0. Jak později potvrdila Komise rozhodčích, pokutový kop domácí kopat neměli, naopak branka Žáka platit měla, ofsajd mávaný být neměl. Co říkala zimní posila „sklářů” bezprostředně po porážce?

Filipe, už jste se podíval na videu, jestli to byl ofsajd?
Ještě jsem to neviděl, ale všichni lidi na lavičce říkali, že se o ofsajd nejednalo. Samozřejmě, že mě to mrzí, ale nic s tím už teď neuděláme.

Na tu situaci se díval VAR, zkoumal ji. Tušíte, proč ofsajd posvětil?
Nemám pro to vůbec žádné vysvětlení. Ptal jsem se i pomezního, proč to mává, když si není jistý. On říkal, že si jistý byl, že to viděl jako jasný ofsajd. Což nechápu, protože jestli se jednalo o ofsajd, tak maximálně šlo o milimetry. Na hřišti jsem byl přesvědčený, že to ofsajd nemohl být, protože jsem šel před obránce, obíhal jsem ho zevnitř. Těžko hledám vysvětlení pro tohle rozhodnutí.

Přišli jste o bod. Minimálně o bod. Cítíte se být poškození?
Určitě! Odehráli jsme tady velice kvalitní utkání, chtěli jsme být aktivní a presovat nahoře. Dařilo se nám to zhruba na padesát procent, nějaké šance Plzeň měla, ale je to tým, který hraje o titul. Podali jsme velmi dobrý výkon, škoda, že jsme ve druhém poločase dostali do vápna strašně málo balonů. Z toho je pak těžké skórovat, takže škoda, že můj gól nebyl uznán, aby to bylo aspoň 1:1.

Vy jste hráli celou druhou půli přesilovku. Mohli jste něco udělat lépe?
Máte pravdu. Jak už jsem říkal, mělo tam létat o dost víc centrů, bohužel se nám nedařily a šancí jsme moc neměli. Měli jsme tlačit víc, být ještě aktivnější a jít úspěchu víc naproti.

Stínadla TV