Obrázek článku

Jiří Jarošík: Nedělní zápas potřebujeme zvládnout

Trenér Jiří Jarošík očekává v neděli těžkou bitvu. Duel s Hradcem Králové bude pro Teplice velmi důležitý, v neděli navečer chtějí díky své zarputilosti a touze slavit zisk tří bodů a posun tabulkou. Jak na Východočech? „Musíme si vytvořit víc šancí, třeba mít i víc štěstí než v Plzni. Každopádně nás čeká nás nepříjemný soupeř, který má jako nováček dobrou sezonu,” říká Jarošík.

Hradec vyhrál po osmi zápasech. Co to pro něj znamená?
I když pár kol nevyhrál, tak má skvělou sezonu, teď to potvrdil vítězstvím a vzdálil se svým pronásledovatelům. Bude to nepříjemný soupeř, hraje stejným stylem jako my. V prvním vzájemném duelu jsme nehráli hůř, ale Hradec nás potrestal za naše individuální chyby a zaslouženě vyhrál. Já doufám, že nedělní zápas bude jiný. Potřebujeme ho zvládnout.

Je pro vás lepší, když přijede soupeř, který dlouho nevyhrál, nebo tým, který naopak vítězí a je v laufu?
Těžko odpovědět. Každý soupeř je těžký. Vidíte, že v lize někdy ani první neporazí posledního... Opravdu nevím. Utkání ovlivňuje spousta faktorů.

Vy jste byli v Plzni blízko bodům, bohužel jste se vraceli s prázdnou. Jak duel s odstupem času hodnotíte?
Zápas v Plzni kluci zvládli, i když se nebodovalo. Tam je to vždy těžké, vždyť naposledy Teplice v Plzni vyhrály v roce 2008. Druhá půle byla ovlivněná vyloučením, ale i tak jsme hráli dobře. Jen kolem vápna v útočné fázi bychom mohli být lepší. Je to tam už o detailech. Na druhou stranu musím říct, že Plzeň bránila dobře, těžko se nám do ní dostávalo. Já jsme hlavně rád za ten pokrok, který jsme za poslední období udělali, a věřím, že body budou přicházet. Nemůžeme se ale chválit, musíme pracovat a pokračovat v nastoupeném trendu.

Není pro hráče psychicky těžké vstřebat, že hráli v Plzni dobře, ale nebodovali a spadli znovu na barážové pozice?
Samozřejmě, že je to nepříjemné. Na druhou stranu nemůžeme čekat, že na jaře uděláme šňůru se sedmi osmi výhrami. V únoru jsme se skvěle přiblížili záchraně. Teď začíná těžká série zápasů, bude se počítat každý bod. Musíme bodovat se soupeři, kteří jsou kolem nás. To je alfa a omega.

Kádr budete mít v pořádku?
Doufám, že budeme kompletní. Že budou i kluci, kteří nejeli do Plzně, vrací se Kodad. Otazník je u Shejbala. Bude skvělé, když bude z čeho vybírat.

Stínadla TV