Obrázek článku

Lukáš Mareček: Jestli se nenastartujeme, tak to bude problém.

​Po zranění se vrátil do sestavy minulý týden Lukáš Mareček. Byl i u strašidelného zápasu proti Liberci, který Tepličtí prohráli gólem z třetí minuty nastavení 1:2.

Jak bylo těžké čelit převaze soupeře, když jste hráli v oslabení?
Ta červená karta to ovlivnila, i když my jsme zvyklí hrát v deseti. (trpký úsměv) Bohužel se to stalo. Asi nás to dostihlo, dostali jsme pak gól. Je to strašidelný. Chtěli jsme to hrát na remízu, ve druhé půli už jsme si šanci nevypracovali.

Z čeho plynou ty chyby? Je tam hodně balónů za obranu.

Nechci nějak kritizovat obranu. Samozřejmě, že je to k zamyšlení. Každý balon, který jde za nás, je nebezpečný. Zase jsme inkasovali gól na začátku. To je k zamyšlení. Takhle se v naší situaci nemůže hrát. Každý se musí podívat do zrcadla a začít sám u sebe. Vlak nám ujíždí. Jestli se nenastartujeme, tak to bude problém.

A jaký to byl celkově duel?

My do zápasu nevstoupili dobře, dostali jsme rychlý gól. Rozjížděli jsme se pozvolna. Do takového zápasu o všechno nemůžeme vstoupit takhle lehce. Zase jsme začali hrát až po gólu. Dali jsme gól po odraženém balónu, myslel jsem, že nás to nakopne. Ale my se pak už moc do šancí nedostávali. Když nedáme gól, tak nemůžeme pomýšlet na nějaký bodový zisk. Musíme zkusit hrát aspoň na nulu.

Jakou bylo komplikací, že s rozpadla obrana?

Je to nepříjemné. Nějaké varianty na střídačce jsme měli, ale nikdo nepočítal s tím, že vypadnou tři hráči ze čtyř. Sami se z toho musíme teď vyhrabat. Já pořád věřím, že se z toho dá nějak dostat. Těžko se budeme stavět na nohy. Věřím, že zvládneme jeden zápas výsledkově a tím se odrazíme. Měli jsme i dobré zápasy, ale bez bodů. V kabině si to musíme vyříkat a zabrat.

Na Spartě na tebe asi zbyde role stopera...

Když mě trenér postaví, tak se budu snažit tam hrát, kde mě bude potřeba. V momentální situace je jedno, kde budu hrát, hlavně abych pomohl týmu.

Fanoušci na internetu rozebírají, že kádr na to nemá, že je na druhou ligu, co si myslíte vy?
Myslím, že na papíře nemáme špatná jména. Na papíře se to ale nehraje. Nechci jít do debaty s fanoušky, že na to nemáme. Podle mě hráče na to, aby se liga zachránila, máme. Momentálně se nám nedaří jako týmu. Když se nedaří jednomu, tak to za něj musí vzít druhý. Momentálně postrádáme kvalitu na všech postech. Třeba ve středu pole nemáme teď moc nápady. A když něco vymyslíme, tak góly nedáme. Určitě se ale budeme dál rvát. Teď hrajeme na Spartě, to bude hodně těžký zápas. Pak doma Pardubice. Musíme odevzdat na hřišti maximum a uvidíme, na co to bude stačit.

Stínadla TV