Obrázek článku

Lukáš Mareček: Věřím, že budeme naplno bodovat

Napravit zaváhání v Liberci a navázat na dobrý výkon, který skláři podali před dvěma týdny v ligové premiéře proti Plzni. Před sobotním zápasem s Bohemians nejen o tomto plánu promluvil střední záložník FK Teplice Lukáš Mareček.

Jak zatím vidíš start ligy?
Asi nikdo nečekal, že doma s Plzní uhrajeme remízu. Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, ale remíza je zasloužená, mohli jsme vyhrát i prohrát. A proti Liberci se nám to úplně nepovedlo, co se týče výsledku. Je potřeba se z toho trošku poučit a zamyslet se při našich defenzivních standarkách. Pokud je budeme bránit tak, jak je bráníme, tak budeme dostávat hodně gólů. Věřím, že se teď připravíme na Bohemku, že se pak vyvarujeme chyb v defenzivě.

Říká se, že jste při těch standardkách vzadu hodní. Vidíš to také tak?
Jsme moc hodní. Když jsme to viděli na videu, tak pět hráčů se rozebíhá na standardku a čtyři jsou volní v náběhu a jen jeden je obsazený. To je špatně. Je to o nějaké osobní zodpovědnosti. Je potřeba jít hráčům do těla, ale ne za cenu faulu. Musíme je aspoň zbrzdit, nenechat rozběhnout. Z vlastní zkušenosti znám, že když hráče necháte rozběhnout, tak už ho nechytíte.

Co ofenziva? V poli to bylo relativně vyrovnané...

Herně jsme podle mě nepropadli. Ale fotbal se hraje na góly a na výsledek, na hru v poli se nikdo moc neptá. Až doladíme detaily a navážeme na herní věci, které jsme měli hlavně proti Plzni dobré, tak to herně zvládneme. Spíš jde o ty standardky a rychlé brejky, abychom to dobře bránili a nedostávali góly.

Jaký je Bohemka soupeř?
Nepříjemný! Viděl jsem, jak hrála doma s Ostravou; prohrávala 0:1, za čtvrt hodiny to otočila na 3:1. V Ďolíčku hodně presovala nahoře, tím je ve svém prostředí hodně nebezpečná. Uvidíme, jestli tak bude hrát i u nás. Má šikovné hráče, ale my hrajeme doma, máme po Liberci co napravovat. Věřím, že to doma zvládneme a budeme naplno bodovat.

Stínadla TV