Obrázek článku

MOL Cup: Žižkov - Teplice 1:2 po prodloužení

Teplický tým vstoupil do letošního ročníku MOL Cupu utkáním na Žižkově, kde žlutomodří nastoupili proti domácí Viktorce. Tedy tradičnímu pražskému klubu s útulným stadionem pod žižkovskou věží. Trenér Jiří Jarošík udělal několik změn v základní sestavě, nastoupili například Dramé, Chaloupek, Křišťan, Mareček nebo Shejbal.

Teplický tým vstoupil do zápasu dobře, hned na začátku domácí zatlačil do vlastního vápna a už ve čtvrté minutě jeden z hráčů Žižkova zahrál po rohovém kopu rukou a kopal se pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Filip Žák a Teplice vedly 1:0. Jenže po vstřelené brance začali svěřenci Jiřího Jarošíka pouze kontrolovat hru a Viktorka se nadechla k odporu, nejvýraznější příležitost si připsal po půlhodině hry Teplicím dobře známý Václav Prošek, Tomáš Grigar ho však vychytal. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran však Žižkov dokázal rychle srovnat, když se jeden z domácích řítil sám na Grigara, ten ještě dokázal míč vyrazit, ale ten se odrazil až na Batioju a ten trefil odkrytou branku. Žlutomodří se sice snažili se zápasem něco udělat, ale šanci si ne a ne vypracovat, naopak v nastaveném čase mohli rozhodnout domácí, naštěstí míč s tečí skončil pouze na rohu a šlo se do prodloužení.

V tom měla nejprve Viktorka obrovskou šanci, když Bazal obešel Grigara a poslal míč na spoluhráče před prázdnou branku, jenže ten minul. Naopak na druhé straně vzal na sebe zodpovědnost mladý Tadeáš Vachoušek, který dostal míč za obranu a skvěle zakončil za záda brankáře Myšky. Pak už teplický tým dotáhl utkání k vytouženému postupu. "Vždycky jdu na hřiště s tím, že bych chtěl dát gól, dnes se to naštěstí povedlo," úsmíval se po zápase střelec vítězného gólu.

Viktoria Žižkov - Teplice 1:2 (0:1) po prodloužení
Branky:
49. Batioja - 4. Žák z pen., 101. Vachoušek.
ŽK: 80. Bazal - 34. Knapík, 37. Chaloupek.
Rozhodčí: Všetečka - Kubr, Hádek.
Sestava Teplic: Grigar - Chaloupek, Knapík, Hybš (91. Jukl) - Dramé - Kodad (55. Procházka), Mareček, Křišťan (55. Trubač), Shejbal (68. Švanda) - Žák (68. Vachoušek), Fila (100. Gning).

Stínadla TV