Obrázek článku

Matěj Hybš: Na penaltu jsem si věřil, tak jsem na ni šel

V lize se Matěj Hybš trefil po hodně dlouhé době, jeho gól ale měl cenu zlata. Jeho Teplice díky úspěšné penaltě vyhrály 1:0 nad Hradcem Králové a v boji o záchranu nejvyšší soutěže si výrazně pomohly.

Podali jste výborný, poctivý výkon. Je to ten hlavní atribut, který pomohl k výhře?
Jo, jednoznačně. V reprezentační pauze jsme potrénovali. Chtěli jsme se zaměřit na poctivou defenzivu, protože jsme dostávali hodně gólů a naopak nám to moc nepadlo. Od defenzivy jsme se chtěli odrazit. Bylo nám jedno jak, ale za každou cenu jsme zápas chtěli zvládnout.

Než byla pevná defenziva, byla i slušná ofenziva. Vytvořili jste si několik standardek a pak jsi kopal penaltu. A dal jsi ji celkem suverénně...

Gólman si na ni sáhnul... Byl jsem jeden z určených. Chtěl jsem týmu pomoct v rozhodující situaci. Věřil jsem si, tak jsem na ni šel.

Sledoval jsi brankáře, nebo jsi měl vybrané místo dopředu?

Gólmana jsem nesledoval. Byl jsem rozhodnutý dopředu. Já si to ani moc nepamatuji, byl jsem v takovém flow, jak se říká. Od první chvíle, kdy sudí penaltu pískl, jsem byl rozhodnutý, že to budu kopat tam, kam jsem to kopl. Chtěl jsem to utáhnout, kdyby si náhodou brankář sáhl, tak ať to má razanci, aby to prošlo do sítě.

Ve druhém poločase ale přišla komplikace, vyloučení Yassera. Takřka celý druhý poločas jste hráli o deseti. Ale možná vás to ještě víc semklo do defenzivy.

Ta červená karta nám samozřejmě nepomohla. Hradec byl fyzicky nepříjemný soupeř, našlapaný, má rychlostní typy. Škoda, že Yasser dostal červenou ve svém prvním ligovém zápase, asi byl přemotivovaný, ale nevyčítal bych mu to. Říkali jsme si, že ještě víc do toho budeme chodit, že to chceme za každou cenu uhrát.

Pamatuješ si, kdy naposledy jste vyhráli?

V přípravě v Turecku nad Gabalou,

A v lize?
Nevím...

V posledním utkání minulého roku proti Liberci. Tohle vítězství nad Hradcem vám určitě pomůže psychicky, že?

V této sezoně se nám nedařilo, dostávali jsme hodně gólů, málo jsme jich dávali. Nepamatujeme si, kdy naposledy jsme si zakřičeli v kabině vítězný pokřik. Jsem šťastný, že to tam padlo. Tenhle tým ještě neumřel, jedeme dál.

Stínadla TV