Obrázek článku

Matěj Hybš: Za mě byla penalta jasná, proto jsem si hned bral míč

Jediný gól Slovácku dal z penalty Matěj Hybš. Co si myslí o porážce 1:3, co ji podle něho zapříčinilo?

Podali jste proti silnému Slovácku solidní výkon, ale body nemáte. Proč to nevyšlo?
Protože jsme dostali tři góly, protože jsme prospali první poločas. V něm jsme nebyli dostatečně nebezpeční, ve druhé půli jsme to zlepšili, hráli odvážněji. Bylo to ale těžké proti Slovácku otáčet, když jsme hráli o deseti a dostali tři branky.

Bylo rozhodujícím momentem vyloučení Tomáše Vondráška hned zkraje druhé půle?
Nemyslím si? Rozhodujícím momentem byl ten druhý gól, to jsme úplně vypadli z koncentrace. Někdy i bez jednoho vyloučeného hráče se tým semkne, nám se to povedlo proti Hradci minule, ale to jsme měli gól v zádech. I tak bych Vondyho vyloučení jako klíčové neviděl. A vůbec bych mu nedával za vinu, že byl vyloučený. My bohužel dali tím druhým gólem Slovácku potřebný klid, mohlo jen bránit.

Proč jste vypadli z koncentrace? Možná proto, že ta červená karta byla sporná?
Nevím. Asi tam nebyl nikdo, kdo by řekl, že OK, stalo se, pojďme se semknout jako proti Hradci. Možná jsme chtěli být víc otevřenější, víc riskovat, z toho možná ten gól pramenil. Ale nedokážu posoudit.

Do zápasu jste se ale vrátili díky tvé úspěšné penaltě. Ty jsi hned věděl, že se bude kopat?
Za mě byla jasná. I jsem to hned říkal rozhodčímu. Ve chvíli, kdy hru přerušil a šel se podívat, jsem si říkal, že to bude penalta, tak jsem si vzal míč.

Ještě jste zkusili Slovácko přimáčknout, ale nevyšlo to.
Když jsme dostali třetí gól, tak už to bylo hodně těžké. Nechci říct, že jsem nevěřil v obrat, ale druhou šanci nám už hosté nedali. zkušeně si to dohráli kouskováním, my se nedostali do tempa. Sice jsme se snažili zjednodušit hru, ale nešlo to.

Vy jste opět bojovali, jezdili po zadku. Nemůže být dvě červené karty ve dvou posledních domácích zápasech vedlejším produktem této snahy a nasazení?
Tenhle atribut by měl být úplný základ. Zvlášt v naší situaci, kdy jsme v tabulce dole a máme za sebou dva vlčáky, kteří nám šlapou na paty. Jestli se chceme vyhnout baráži, tak tohle je základ - musíme být pevný vzadu, nedostávat góly, zároveň být nebezpečný dopředu. Někdy ale to ježdění po zadku nestačí. Na Slovácko to bohužel nestačilo.

Stínadla TV